Erdészeti és Faipari Sportnapok Nyíregyházán (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageXII. Országos Erdészeti és Faipari Sportnapok (2007. augusztus 30. –szeptember 1.)
A NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. volt a házigazdája a XII. Országos Erdészeti és Faipari Sportnapoknak, Nyíregyházán.

A 2007. augusztus 30. és szeptember 1. közötti eseményre több mint félezren érkeztek az ország minden részéről, összesen 23 erdészeti társaság és faipari szervezet képviselője vett részt a rendezvényen. Tíz sportág közül választhattak a résztvevők: a többi között atlétika-, asztalitenisz-, labdarúgó-, kosárlabda-, úszó-, lövész- és tekeversenyeken mérhették össze tudásukat.
ImageA sportversenyek megnyitóján részt vett Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere, Koleszár István, az ÁPV Zrt. Erdészeti és Agrárgazdasági Portfoliókezelő Igazgatóság ügyvezető igazgatója, Herceg Miklós, az Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezetének főtitkára és Kaknics Lajos, a NYÍRERDŐ Zrt. vezérigazgatója.
A megnyitón Csabai Lászlóné arról beszélt, hogy örül, amiért egy ekkora rendezvénynek ad otthont Nyíregyháza. Úgy fogalmazott: fontos az erdészek munkája, hiszen a Sóstói Parkerdő is nélkülözhetetlen a város számára a jó levegő és az esztétikai értékek miatt. Herceg Miklós emlékeztetett: ez már a 12. ilyen rendezvény, és amikor útjára indították az erdészeti és faipari sportnapokat, nem gondolták, hogy hagyományt teremtenek vele. Koleszár István szerint a társaságok jó gazdasági aktivitása, hasonló sportaktivitást is tükröz. Kaknics Lajos pedig úgy fogalmazott: a versenyzés mellett az is cél, hogy az ide érkezők bepillantást nyerjenek a szabolcsi emberek életébe. 
A viadalok mellett természetesen számos program várta az ide érkezőket: műsort adott például a Mandala Dalszínház, de lehetőség volt Nyíregyháza látnivalóinak megismerésére is.   V.I.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.