Kegyetlen huskymészárlás Kanadában (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. február 1. - Rendőrségi vizsgálat indult Kanadában száz husky kegyetlen lemészárlása ügyében. Az állatokkal a 2010-es vancouveri téli olimpiát követően, áprilisban végeztek, miután a turistaáradat elapadásával feleslegessé váltak mint élményutazásokon használt szánhúzó kutyák. Az utazásokat két turisztikai cég, az Outdoor Adventures és a Howling Dogs kínálta a Vancouverhez közeli síparadicsomban, Whistlerben.
Az ügy hétfőn került napvilágra, miután a mészárlást egy vadászpuskával és egy késsel két nap alatt végrehajtó alkalmazott poszttraumatikusstressz-szindrómát jelentett, és a hírek szerint kártérítést is kapott az illetékes Brit Columbia-i szakszervezettől.
"Ahogyan leírja (a szakszervezetnek benyújtott jelentésében) a többszöri lövéseket, a letépett pofákat, majd ahogyan másnap visszatért, egyszerűen borzalmas ... Az alkalmazott leírása alapján egyértelműen mészárlásról van szó, egy büntetőtörvénykönyv szerinti bűncselekményről. A kutyákkal láncra vert társaik szeme láttára végzett" - részletezte a Vancouver Sun című lapnak Marcie Moriarty, a vizsgálatban főszerepet vállaló állatvédelmi szervezet, a Society for Prevention of Animal Cruelty munkatársa.
A meg nem nevezett alkalmazott ügyvédje, Cory Steinberg a CKNW nevű helyi rádióadónak úgy fogalmazott: "Nem mindig tiszta, egylövéses ölésről volt szó. (Védencem) elkerülhetetlenül olyan helyzetekbe került, hogy rettenetes jeleneteket kellett végignéznie és ezeknek véget vetnie". A jelentések szerint a kutyákat tömegsírba dobálták, ahonnan több még élve kimászott.
Az Outdoor Adventures [1] honlapja szánok és huskyk fotói között továbbra is reklámozza kutyás kirándulásait mint "az életben egyedülálló élményt, életerős és imádnivaló alaszkai versenyhuskyk társaságában".


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.