Magyarországra is átkóborolnak az elszaporodott szlovák medvék (origo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. 05. 26. - Szlovákiában egyre több problémát okoznak az elkényelmesedett barna medvék, amelyek ahelyett, hogy vadásznának, kukákat fosztogatnak. A garázdálkodó állatok kilövése ellen a természetvédők hevesen tiltakoztak, ezért most minél több példányt próbálnak nyomkövető nyakörvvel ellátni, hogy tanulmányozzák az életmódjukat, és az eredmények alapján tegyenek javaslatot a megoldásra.
A szlovákiai Új Szó szerdai számában adott hírt egy újabb "randalírozó" medvéről. A lap beszámol arról, hogy vasárnap a legnagyobb losonci lakótelepen bukkant fel egy medve, amely keddre virradó éjszaka egy kutyát tépett szét és falt fel Vilkén (Vel'ká nad Ipl'om). Vilkén kedden a hangosbemondón keresztül figyelmeztették a lakosságot a veszélyre. Arra kérték a helyieket, zárják el háziállataikat, este pedig lehetőleg ne tartózkodjanak kint.
A medvét végül a poltári járásbeli Málnapatak határában fogták el szerdán. Jaroslav Eermák állatorvos szerint olyan fiatal barna medvéről lehet szó, amelyet egy idősebb egyed kiszoríthatott a vadászterületéről. Az állat további sorsáról egyelőre nincs döntés. A vadászok szabadon engedték volna a falu határában, a polgármester azonban ellenezte ezt az elképzelést. Pesthy Gábor



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.