Pár héten belül a második orrszarvúfejet lopják el belgiumi múzeumokból [origo]

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. 07. 07. - Elloptak egy orrszarvúfejet a brüsszeli természettudományi múzeumból. A tolvajok zárás idején emelték el a preparátumot. Ez már a második ilyen eset Belgiumban. Elloptak egy kitömött orrszarvúfejet a brüsszeli természettudományi múzeumból. A három elkövető zárás idején ragadta meg a múzeum emlősöket bemutató termében kiállított preparátumot, majd beugrottak egy kocsiba, amely sofőrjével együtt a bejáratnál várta őket, és elhajtottak. Az Európai Parlament épületének közelében fekvő múzeum biztonsági emberei üldözni kezdték őket, de elvesztették a nyomukat.
A keddi eset egy hónapon belül már a második hasonló Belgiumban. Június közepén a Liege-i természettudományi múzeumból lopott el két férfi egy orrszarvúfejet. Könnygázzal ártalmatlanították a múzeumi őröket, de a rendőrök végül elkapták őket, és meglett a fej is. Mindketten lengyelek voltak, azt állították, hogy 3000 eurót (közel 800 ezer forint) kaptak volna a zsákmányért - írja a brit Telegraph című napilap.
Az orrszarvúkra eredeti élőhelyeiken gyakran vadásznak orvvadászok, mivel az állatok szarváért jó pénzeket fizetnek a feketepiacon, elsősorban Ázsiában, ahol díszítésre használják vagy orvosságként alkalmazzák.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.