Továbbra is veszélyesek a Pilis turistaútjai (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A folyamatosan hulló hó és ónos eső következtében továbbra is veszélyesek a Pilis és Visegrádi-hegység turistaútjai. Különösen Dobogókő, a Prédikálószék és a Vadálló-kövek környékén kell vigyázni – tudtuk meg Lomniczi Gergelytől, a Pilisi Parkerdő Zrt szóvivőjétől.



 
Fél métert meghaladó hótakaró borítja a turistautakat a Pilisben és a Visegrádi-hegységben. Az elmúlt héten a hótakaró vastagsága megduplázódott. A turistautak nyomvonala sok helyen nem látható, ezért a sziklák mellett elhaladó, keskeny útszakaszok különösen veszélyesek. Ilyen helyszínek például a Vadálló-kövek vagy a Dobogókő alatti Zsivány-sziklák, Rezső-kilátó és Thirring-sziklák környéke. A Rám-szakadék továbbra is járhatatlan. A helyzetet a péntekre virradóan hullott ónos és havas eső csak súlyosbította.
 
A főváros környéki erdőterületet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. ezért továbbra is arra kéri a kirándulókat, hogy kerüljék el a veszélyes útszakaszokat, és a kisebb túrákra is a szokásosnál alaposabban készüljenek fel. A téli erdő szerelmeseinek érdemes azonban felkeresniük a jobban kiépített kirándulóhelyeket, mint például a Budakeszi Vadasparkot vagy a Normafa térségét, ahol a Pilisi Parkerdő által megújított síház a téli szezonban új szolgáltatásokkal várja a vendégeket.

http://www.parkerdo.hu/index.php?pg=news_1_145


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.