Általános tűzgyújtási tilalom Veszprém és Zala megyében (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. május 25. - Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el átmeneti időre május 25-től Veszprém megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre a Veszprém Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága - közölte Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Erdészeti Igazgatósága szerdán az MTI-vel. A jelzett időponttól kezdődően tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést is.
A szakemberek felhívják a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő cigaretta csikket és más dohányneműt ne dobjanak el, azt minden esetben oltsák el.
Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. A tilalom feloldásáról a fokozott tűzveszély elmúltával, későbbi időpontban intézkedik az erdészeti hatóság. A határozat megtekinthető az MgSzH honlapján: www.mgszh.gov.hu - tartalmazza a közlemény.

Tűzgyújtási tilalom Zalában is
 
Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el átmeneti időre 2011. május 26-tól a Zala megye területén lévő erdőkre, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre a Zala Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága.
A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal csütörtöki közleményében arról is tájékoztatott, hogy csütörtöktől tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is.

Felhívják a közúton és vasúton utazók, az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak el, oltsák el minden esetben. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el. A tilalom feloldásáról a fokozott tűzveszély elmúltával, későbbi időpontban intézkedik az erdészeti hatóság – áll a közleményben.

Zala már a második megye Veszprém után, ahol általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a napokban az illetékes erdészeti igazgatóság.


 

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.