Itt továbbra is tűztilalom van (Észak-Magyarország)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. 04.18. - Országosan feloldották ugyan, megyénkben azonban továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom. BUDAPEST. Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt kedden feloldotta a Vidékfejlesztési Minisztérium a március 11-én az ország erdeire, valamint az erdőterületek határától  számított kétszáz méteren belüli területre elrendelt országos tűzgyújtási tilalmat - tájékoztatta lapunkat Petróczi Tímea őrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, hozzátéve: a tilalom a megyében érvényben marad.
Mint azt Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kérdésünkre elmondta, megyénkben továbbra is érvényben marad a tiltás, mert a kormányhivatal a tilalmat helyben a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt elrendelte, ezért azt - ha megérik rá a helyzet - szintén helyben fogják feloldani.
A szabadtéri tüzek miatt a katasztrófavédelem január elseje óta több mint 12 ezer káreseményhez vonult ki, a beavatkozásokban 20 ezer gépjármű és 92 ezer tűzoltó vett részt, közel 11 ezer órányi munkát végezve. ÉM-SZP




© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.