Akció kutyáknak (Szabad Föld)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. május 21. - Nemrég ivartalanítási akciót tartottak Kecskeméten a Mentsvár az Állatokért Alapítvány szervezésében. A sikeren felbuzdulva az egész ország területére kiterjesztették a kezdeményezést, melyben a Magyar Állatorvosi Kamara nyújt segítséget.
Egyelőre száz kutya ivartalanítására vállalkoztak. A Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karának hallgatói előbb megvizsgálják a négylábúakat, szükség esetén kezeléseket végeznek rajtuk, beleértve az ivartalanító műtétet is. A menhelyekről szállított kutyáknak előzetes orvosi igazolással, illetve egy éven belüli oltásokkal kell rendelkezniük. Az akcióban résztvevőkre csak a szállítás költségei hárulnak, és a műtétet később követő varratszedést is nekik kell megoldani. Az ivartalanításra folyamatosan várják a kutyamenhelyek jelentkezését.
A kezdeményezők bíznak abban, hogy egy magas színvonalú, értékes, hosszú távú együttműködés alakul ki az állatvédelmi civil mozgalom és az állatorvosok között, melynek fő célja, hogy szervezetten segítsék az állatokat és a felelős állattartási szemlélet kialakulását, mert ez az alapja a tudatos állattartásnak.    B. T.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.