Kutyaposta (Szabad Föld)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. június 25. - Most megint feketébb oldalát mutatja az élet: szomorú történetek és lesújtó hírek érkeztek a szerkesztőségbe. Kettévágott kutyatetemet találtak Kecskeméten a széchenyivárosi lakótelepen. Az állatot megtaláló nő azonnal értesítette a Gong rádiót, ahonnan a reggeli műsor vezetője hívta az Állatvédelmi Őrszolgálatot. Egy fekete keverék kutyáról van szó, amelyen több, mély vágott sérülést ejtett az egyelőre ismeretlen tettes. Az elkövetők valószínűleg nem a helyszínen végezték ki az állatot hanem egyszerűen kidobták oda, mivel a sérülések súlyosságához képest kevés vémyomot találtak. Úgy tűnik, hogy szamurájkardot használtak a mészárláshoz. Aki bármilyen felvilágosítással tud szolgálni a történtekről, az jelentkezzen a rendőrségen! Az Orpheus Állatvédő Egyesület szakemberei nem tartják kizártnak, hogy akár a nyári szünidejüket töltő, unatkozó gyerekek végezhették ki a kutyát ezért a szülőknek azt tanácsolják, hogy kiskorú gyermekeiket ne engedjék csoportosan huzamosabb ideig „semmit tenni", mert az unaloműzés sok esetben a háziállatok kárára valósul meg.
Kápolnáról érkezett egy levél. „A vejemmel kocsival mentünk, út közben tankolni kellett, megálltunk. Egyszer csak nagy sebességgel odaért egy gépkocsi, amelyből menet közben (!) egy fiatal kutyust kidobtak. Mire a döbbenettől észhez tértem, már el is tűntek, így nem tudtam a rendszámukat felírni. Kiszálltam a kocsiból és odamentem a kis kutyához, aki az első perctől kezdve hálásan és szeretettel bújt hozzám; nem volt szívem sorsára hagyni, magammal vittem. Menhelyre sem adom, mert a lakóhelyemhez közeli kutyatelepről nagyon rossz a véleményem, így hát, ha valakinek szüksége volna egy fekete színű, göndör szőrű, egy év körüli puli-pumi keverékre, jelentkezzen nálam." Telefonszám: 06-70/ 549-2896."
A múltkorjában egy hasonló ügyben segített a Szabad Föld - hátha most is sikerül...
Ugyancsak kidobott kutyákról tudósít Siófokról J. Sz., egy fiatal kutyabarát olvasónk:
„Most, hogy ismételten kutyaoltási időszak van, eszembe jutott a tavalyi év, amikor a környékünkön három kutyát is kiraktak. Egyszerűen nem értem az embereket. Egész évben költenek a kutyájukra, csak éppen ezt nem veszik észre. Hiszen adnak neki enni, inni; miért nem lehet rááldozni évente egyszer 4-5000 forintot? Úgy gondolom, hogy aki kirakja a kutyáját mondjuk egy puszta közepén, azzal ugyanezt kéne tenni. Éven át szeretjük a kutyát, szeressük őket oltáskor is..."
Attól félek, aki így tesz, az nem valószínű, hogy egyébként éven át szereti a kutyáját... Ha lehet, írjanak néha vidámabbat is... Szűcs Gábor


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.