Jól vizsgáztak a vadászkutyák (Veszprém Megyei Napló)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. október. 18. -Káptalanfa-Sárosfő - Nem csak az embernek, a kutyának is vizsgáznia kell, mielőtt munkára fogják. A vizslák jól teljesítettek. Előírás szerint vadászatokon csak azok a kutyák vehetnek részt, amelyek munkavizsgával rendelkeznek. Ennek hiányában a hatóság büntetni kénytelen. A Veszprém Megyei Vadászkamara kynológiai bizottsága minden évben egy alkalommal vadászkutya munkavizsgát szervez, hogy a vadászok ennek a feltételnek eleget tudjanak tenni.
A vasárnapi eseménynek ezúttal is a Bakonyerdő Zrt volt a házigazdája, a társaság sárosfői vadászháza és annak környéke kiváló terepi adottságokkal járult hozzá a vizsgáztatáshoz. Maróti Béla, a kamara kynológiai bizottságának elnöke elmondta, a vizsgát vizslafélék részére szervezték. A kutyával szemben elvárás, hogy ne zavarja a társas vadászat résztvevőit, valamint legyen hasznos segítségére a vadásznak. A vizsgára az ország legtapasztaltabb bíráit hívták meg, akik örömmel szembesültek az élénk érdeklődéssel.
Maróti Béla is elégedettségének adott hangot, hiszen a megméretésre 22 vizslát hoztak, amely országosan kimagaslóan magas számnak számít. Látszik, hogy megyénkben erősödik a vadászkutya kultúra, ami a kynológiai bizottság munkájának is az eredménye. A jelentkező ebek közül 18 volt sikeres, s kapta meg a bizonyítványt. Tremmer Tamás© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.