Magyar a világ legszebb pásztorkutyája (hirado.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. március 11. - Megnyitotta kapuit a világ legnagyobb kutyakiállítása Birminghamben. A négynapos seregszemlén több tízezer kutya közül választják ki a 2012-es év díjnyertesét. A két magyar fajtát, a komondort és a pulit is felvonultató mezőnyben egy magyar tenyésztésű, és magyar tulajdonú kutya lett a 2012-es nemzetközi kutyakiállítás legszebbike.
Vörös Zsuzsanna athéni öttusa olimpiai bajnok bobtailje lett a híres nemzetközi kutyakiállítás, a Crufts legszebb pásztorkutyája. A szombat esti Best in Shown az angol közönség állva tapsolta meg nemzeti büszkeségünket.
Vörös Zsuzsanna a hirado.hu-nak elmondta, hogy a sportban, Athénban átélt győzelemérzéshez fogható az öröme. Hanó Zsolt a kutya felvezetője szerint Jimmy könnyen tanítható, fegyelmezett pásztor.
Mint emlékezetes két évvel korábban egy magyar vizsla sikerének örülhettünk, most egy magyar tenyésztésű kutya miatt figyel a kutyás világ Magyarországra.
Ez az eredmény jobbkor aligha jöhetett volna, hiszen 2013-ban Budapesten rendezik a Kutya Világkiállítást, ahova a Crufts-hoz hasonlóan 25-30 ezer kutyát várnak a szervezők.
Ha a budapesti rendezvény a birminghamihez hasonlóan több százezres látogatottságot vonz, egyes turisztikai szakértők szerint a Forma1 után a második lehet a kimagaslóan fontos eseménye sorában 2013-ban Magyarországon.
A 2012-es kiállítás magyar vonatkozása, hogy először mutatkozhat be nemzetközi porondon a 2013-as budapesti világkiállítás, a World Dog Show, ahova - mint ahogy azt Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének elnöke korábban a Kossuth rádiónak elmondta -, mintegy harmincezer kutyát és több tízezer kutyakedvelő látogatót várnak. További érdekesség, hogy 2010-ben egy magyar vizsla lett a Cruft's legszebb kutyája.
A Cruft szervezője, a The Kennel Club néhány éve már több kísérő rendezvényt is befogadott, így flyball és agility bemutatók és versenyek kísérik a kiállítást, ahol természetesen a világ kutyafajtáinak java részét is megnézheti a közönség. A Charles Cruft által alapított kiállítást először a 19. század végén rendezték meg. Száz évvel később, 1991-ben Nagy-Britannia fővárosából Birminghambe költözött a nemzetközi seregszemle, melyet azóta minden év tavaszán megtartanak.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.