Gombostűkkel teleszurkált csalit raktak ki kutyáknak (Index)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. június 12. - Gombostűkkel preparált húst helyezett ki egy ismeretlen a XII. kerületi kutyások kedvelt sétáltató helyén, a Kissvábhegyen. A teleszurkált sertésnyelvet az ebtulajdonosok csak azért tudták időben elvenni a kutyáktól, mert túl nagy darabokban rakták ki.
A gyilkos csalit találtak a kissvábhegyi kutyabarátok a XII. kerületben. Az ittlakunk.hu blogon bemutatott fényképek szerint számos gombostűt rejtő sertésnyelvdarabokat szórt szét valaki a kutyafuttatásra használt területen.
Czibula Barbara, a baráti kör tagja a Hír24-nek azt mondta, hogy a tűkkel teleszurkált húsra pár nappal ezelőtt, ismerőseinek kutyái találtak rá séta közben a Kissvábhegy északi lejtőjén. A kutyáktól csak azért sikerült időben elvenni a darabokat, mert túl nagyok voltak ahhoz, hogy egyben lenyeljék.
Az állatok tulajdonosai lefotózták a húsdarabokat, és a rendőrségen is bejelentették a történteket.
Czibula Barbara úgy tudja, a Vérmezőn évek óta újra és újra mérget helyeznek ki egyesek, Kőbányán pedig fagyállóval átitatott száraztáppal próbálják megölni az ebeket. Az orvosok találtak már pengét és tűbe fűzött cérnát is kutyák gyomrában. A kutyabarátok saját Facebook-oldaluk segítségével folyamatosan értesítik a kutyatartókat a hasonló esetekről.
Az önkormányzatot is megkerestük az ügyben, ahol felhívták a figyelmet arra, hogy aki ilyen bűncselekményt követ el, az két év letöltendő büntetésre számíthat a szándékos jellegére való tekintettel. Az önkormányzat számára azért is megdöbbentő ez a hír, mert nemrég fejezték be a kerületben a kutyapiszok elleni kampányt, amivel megprüóbálták összebékíteni a kutyásokat és a nemkutyásokat. Az önkormányzat a következő napokban a közterület-felügyelők fokozott jelenlétével próbálja megakadályotzni, hogy hasonló eset történhessen.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.