A NÉBIH megkezdte a földalatti gombák gyűjtési naplójának postázását (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013.01.22. - A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szervezésében megtartott, a földalatti gombák gyűjtésére vonatkozó képzésen az elmúlt évben 98 szarvasgombász vett részt. A képzést záró vizsgát eredményesen teljesítők részére a NÉBIH megkezdte a földalatti gombák gyűjtési naplójának postázását.
Ismeretes, hogy a földalatti gombák gyűjtéséről szóló 24/2012 (III.19.) VM rendelet előírása alapján 2013-tól földalatti gombát csak az a személy gyűjthet, aki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szervezésében tartott, a trifla gyűjtésére vonatkozó hatósági jellegű képzést eredményesen elvégezte.
A múlt év decemberében négy helyen, összesen 98 fő vett részt az elméleti és gyakorlati oktatást is magába foglaló képzéseken, valamint az ezt követő vizsgákon. A vizsgát eredményesen teljesítők részére a NÉBIH – a 24/2012 (III.19.) VM rendelet által előírt – gyűjtési naplót biztosít. A gyűjtési napló adatait (gyűjtött gomba faja, mennyisége, a gyűjtés ideje, az erdőgazdálkodó kódja) a gyűjtőnek a gyűjtés befejezésekor, a gyűjtés helyszínének elhagyása előtt kell kitölteni.
További képzéseket 2013-ban is meghirdet a NÉBIH. A képzésekkel kapcsolatos részletes információk a NÉBIH honlapján érhetőek el.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.