Észak-Magyarországi Szarvasgombász Egyesület (ÉMOSZE)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Néhány szó a szarvasgombáról

ImageA világ mesterszakácsai között szarvasgomba-ügyben ritka nagy az egyetértés: legyen az a fehér vagy a fekete fajtából való, a szarvasgomba a konyhaművészet egyik legértékesebb és legínycsiklandóbb delíciája! A probléma csak az, hogy nem könnyű hozzájutni…

 

A szarvasgomba ugyanis kutató tekintetünk elől rejtve, a föld alatt terem! Rendkívül jellegzetes és intenzív illatanyaga révén azonban egyes kutyafajták (hossza kiképzés után) képesek kiszimatolni a szarvasgombát a talajfelszín alatt is. Aki már kóstolta a szarvasgombát, biztos, hogy egész életére elkötelezte magát e mennyeien zamatos csemege mellett, amelynek besorolásában egyébként maguk a konyhaművészek sem mindig egységesek: egy azonban biztos - legyen fűszer vagy főétel, mindenképpen fenséges ételek készíthetők belőle!

Az egyesület rövid bemutatása:
Az Észak-Magyarországi Szarvasgombász Egyesület 2003. december 5-én alakult azzal a céllal, hogy támogassa a szarvasgombászat fejlesztését, ismeretterjesztését és népszerűsítését, valamint a szarvasgombászati kutatásban való részvételt. További céljai között szerepel még a természetes és kulturális környezet aktív védelme, a hazai ökoturizmus fejlesztése, a környezettudatosság elterjesztése, a természetközeli és kulturális hagyományokat őrző szemlélet kialakítását célzó oktatási és szemléltető tevékenység szervezése, végzése, és nem utolsó sorban az ifjúság természetismeretének és -szeretetének erősítése.

Az immár három éves EMOSZE egyesület számos rendezvényt szervezett a fent említett célterületek körében.
 
A tagság éves díja: 5e.-Ft.

Az EMOSZE web oldala megtekinthető az alábbi linken: http://emosze.uw.hu/

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.