Biológiai sokféleség és ökoszisztéma szolgáltatások

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Előadóülés


Bíró Péter, az MTA r. tagja: Köszöntő Báldi András: Az ökoszisztéma szolgáltatások kutatásának és tudománypolitikai jelentőségének felvirágzása
Kovács Eszter - Pataki György: Az ökoszisztéma szolgáltatások fogalma a társadalomkutató szemszögéből
Czúcz Bálint - Kröel-Dulay György: Az ökoszisztéma szolgáltatások és az éghajlatváltozás
Vörös Lajos - Erős Tibor - Kertész Miklós: Vízi élőhelyekhez kötődő ökoszisztéma szolgáltatások
Kelemen Eszter - Kalóczkai Ágnes: Az ökoszisztéma szolgáltatások a tájhasználat részvételi tervezésében
Konkoly-Gyuró Éva: Tájkarakter és ökoszisztéma szolgáltatások
Szünet
Marjainé Szerényi Zsuzsanna: Az ökoszisztéma-szolgáltatások közgazdasági értékelése hazai példákon keresztül
Kovács Anikó: Sövények cserjefajainak pollinációja az erdőkkel való konnektivitás és a szomszédos mezőgazdasági kultúra függvényében
Módszer-csokor (4 előadás, 5-5 perc):
Török Katalin: Lifewatch - a jövő adatforrása a biodiverzitás és az ökoszisztéma szolgáltatások becsléséhez
Kiss Márton: Természeti szolgáltatások térképezésének és modell alapú értékelésének lehetőségei
Pálfy Anna: Phytometer alkalmazása a beporzás hatékonyságának mérésére: előnyök és terepi nehézségek
Vilisics Ferenc: Az avarlebontás, mint ökoszisztéma szolgáltatás. Dekomponáló gerinctelen közösségek funkcionális diverzitásának vizsgálati módszerei
Zárszó: Varga Zoltán:Ökoszisztéma-szolgáltatás-e a biodiverzitás?
Időpont:
2010. nov. 15. hétfő, 10:00
Védnök:
Magyar Tudományos Akadémia
Tudományterület:
biológia, közgazdaságtudomány, szociológia
Szervezi:
MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet
MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet
Helyszín:
MTA Székház, Nagyterem
1051 Budapest, Roosevelt tér 9.
Kapcsolattartó:
Báldi András
Tel.: +36-30-5485656, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.