Országos környezeti nevelési konferencia

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Meghívás

az országos környezeti nevelési konferenciára 2012. szeptember 20-23-ika között.
Megérett az idő rá, hogy mindazok, akik környezeti nevelőnek vallják magukat (civilek, pedagógusok, tudósok, más területen dolgozók, szülők, ifjak), találkozzanak, üljenek össze, cseréljék ki tapasztalataikat, osszák meg jó gyakorlataikat, gondolkodjanak közösen, mit lehet - mit kell - tenni ebben a jelenlegi, sürgető helyzetben a környezetért, a fenntarthatóságért. Futva menekülhetünk önmagunk elől, vagy megpróbáljuk megelőzni a további bajokat, s megállj-t parancsolunk? Hogyan, mikor, miképp? A megelőzés "mesterfogásaira" van szükségünk, s egymás tapasztalataira...

Az MKNE 20 éves évfordulója jó alkalmat ad erre. Jó hangulatú, tartalmas, színes, nyitott, országos konferenciát álmodtunk meg, ahol mintát adhatunk arra, hogyan kell elkötelezetten, szeretettel munkálkodni egy közös cél érdekében. Felelősen, lélekkel, folyton tanulva, járva mestereink útját, terelgetve másokat a helyes, megelőzést szem előtt tartó úton.

Mindenkire számítunk, mert mindenfelől jöhet a tanulni való, és a szélrózsa minden irányába vinni kell a hallottakat, tanultakat. Köztünk lesznek a környezeti nevelés atyjai, neves tudósok, s azok, akik a helyi fenntarthatóság művelői, településük lelkes környezeti nevelői, a gyakorlatot jól ismerők. Össze kell fognunk, együtt kell lennünk ahhoz, hogy együtt tehessünk!

A megelőzéssel a (lenn-) fenntarthatóságért!

Saly Erika
az MKNE elnöke
A konferencia védnökei:
Hoffmann Tamás, a XI. kerület polgármestere
László Ervin, a Budapest Klub elnöke
Pálinkás József, az MTA elnöke


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.