„A Csomád-Bálványos védett terület, ahogy én látom" – Fotópályázat (erdély.ma)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. június 22. - A pályázat kiírójának célja, hogy a társadalom egyik fontos szegmensét bevonja a természetvédelembe és az elkövetkezendőkben összekapcsolja a művészeti tevékenységet a környezeti neveléssel, tudniillik a művészet eszközeinek felhasználása a környezeti nevelés egy innovatív módját képezi. A pályázók köre: A Vinca Minor Egyesület, a Csomád-Bálványos Natura 2000 Természetvédelmi Terület Gondnoka, a jelen pályázati felhívás keretében kívánja megszólítani az érdekelődő fotósokat és másokat Kovászna megye, Románia, akár más ország területéről is, hogy megmutassák egyedi, csak rájuk jellemző látásmódjukat. A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül. Részvételre biztatjuk azokat a turistákat is, akik a Csomád-Bálványos természetvédelmi területen kirándultak és ezek során sokat fényképeztek, de még sohasem jutott eszükbe nyilvánosság előtt szerepelni az eredetileg családi fotóalbumokba szánt fényképekkel.

A pályázat témája:

Az erdő szépsége

Tájképek az erdőről, mezőről, mint esztétikai fogalomról. A képek hangsúlyozzák az erdő természetes szépségét, az évszakok, az időjárás különleges képformáló erejét a fotográfia eszközeivel ábrázolva.

Az erdő és az ember

Ebben a kategóriában az erdő és az ember kölcsönhatására kell a figyelmet irányítani a képeken keresztül. Jelenítsék meg az erdő funkcionális jellemzőit a turizmus, a sport és egyéb szabadidős tevékenységek helyszíneként, valamint az ember és kapcsolódó fogalmak (fakitermelés, kereskedelem, közlekedés, stb.) káros tevékenységeinek kihatását ezekre.

Élet az erdőben

A képek örökítsék meg az erdő élővilágát, természetes környezetükben. Nem kimondottan fajokat ábrázoló képek kell legyenek, hanem olyanok, amelyek együttesen ábrázolják az erdő jellegzetes növény- és állatvilágát és előhelyeiket.
Részvételi feltételek:

Alapfeltétel:

- Azokat a felvételeket várjuk, amelyek kizarólag a Csomád-Bálványos Natura 2000-es természetvédelmi területen készültek.
- A pályázó kijelenti, hogy rendelkezik a fotókon ábrázolt személyek nyilvános megjelentetéshez való hozzájárulásával. A pályázó tudomásul veszi továbbá, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek a képekkel kapcsolatban bármilyen kifogása felmerülne, az ezzel kapcsolatos felelősséget teljes egészében vállalja. Ebben az esetben a pályázat érvénytelenné válik, a pályázó díjat nem kaphat, ha ez a díjátadást követően válik ismertté, a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni.
- A pályázók hozzájárulnak, hogy a beküldött pályaműveket a pályázat kiírói, ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatják saját kiadványaikhoz, weboldalukhoz, kiállításokon, szemléltető eszközként és más egyéb tevékenységei során.
- A nyertes pályamű teljes körű, kizáró jellegű (exkluzív) felhasználási joga a jelen pályázat kiíróját illeti meg (Vinca Minor Egyesület, Csomád-Bálványos Természetvédelmi Terület Gondnokság).
- A pályázók vállaják, hogy az eredményhirdetés előtt sehol nem publikálják pályaműveiket, nem hasznosítják, nem kerül bemutatásra sehol, illetve nem neveznek ugyanazzal az alkotással más pályázati kiírásnál
- A pályázatra való benevezés egyik alapfeltétele az ITT megtalálható nyilatkozat kitöltése és aláírása, amelyet szkennelve vagy eredetiben (a beküldés módjától függően) a pályáművek mellé kell csatolni.
- Minden pályázó legfeljebb 3 alkotással (digitális fényképpel) jelentkezhet, feltüntetve a tematikát, amelyben pályázni óhajt.
- Minden pályaműnek címet kell adni illetve a képaláírásoknak tartalmazniuk kell a pályázó teljes nevét (esetleg felhasználónevét is) és a kép keletkezésének pontos dátumát (év, hónap, nap).
- A pályázó az elküldött fotókkal együtt megadja elérhetőségeit is ( telefonszám, e-mail cím és lakcím), ahol a kiíró szervezet tagjai kapcsolatot teremthetnek vele.
- A színes fotók ajánlott mérete: szélesség 3-4 ezer pixel, JPG formátumban
Képmódosítás legfeljebb a színkorrekcióra, élességre, képkivágásra terjedhet ki.

Általános feltételek:

- Csak az a pályázat számít érvényesnek, amely a meghirdetett határidőn belül beérkezik, és hiánytalanul megfelel úgy az alap-, mint az általános feltételeknek
- A határidő után hiánypótlásra nincs lehetőség.
- A pályázók a pályázat benyújtásával tudomásul veszik, hogy amennyiben határidőre nem érkezik be megfelelő minőségű pályamű, úgy a zsűri (bíráló bizottság) fenntartja magának a jogot, hogy a pályázati határidőt meghosszabbítsa.

A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják a pályázati kiírás feltételeit és a bíráló bizottság döntését. A zsűri döntésével kapcsolatban reklamációra nincs lehetőség.

A pályaművek beküldhetőek elektronikusan (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) vagy postai úton a következő címre: Vinca Minor Egyesület (Csomád-Bálványos Gondnokság), Bem Józef utca, 2-es szám, 3-as tömbház, C lépcsőház, 12-es lakrész, Sepsiszentgyörgy, Kovászna Megye, Románia,akár személyesen is átadhatóak az egyesület munkatársainak, hétköznapokon 9-14 óra között, előzetes egyeztetés után (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , tel.szám: 0267-314.917). Az utóbbi két esetben a fotók Cd-re felmásolandók és elengedhetetlen az eredeti kitöltött nyilatkozat mellékelése, aláírással ellátva. A borítékon, illetve a levél tárgyában jelezzék: Fotó pályaművek

A pályázat leadási határideje: 2012 október 26, 24:00 óra (az elektronikusan feltöltött pályaművek esetén). A postai küldemény estén a postai bélyegző elküldési dátuma a meghatározó.

Szavazni a www.csomad-balvanyos.rooldalon közétett pályaművekre, 2012. október 30., 24:00 óráig lehet.

Ünnepélyes eredményhirdetés és kiállítás megnyitója:2012. november folyamán (az időpont és a helyszín meghatározása a későbbiekben lesz feltüntetve a fent megnevezett honlapunkon).

A pályázat díjazása:A zsűri (bíráló bizottság) a beérkezett munkákat előszűrésnek veti alá. A válogatott műveket időszakosan feltöltjük a www.csomad-balvanyos.ro weboldalunkra. A fotókra a látogatók fognak szavazni (a fotó alatti üres mezőben, egy bejegyzéssel), ez kialakít egy sorrendet, amely a végső döntésnél 50% arányban fog számítani. A zsűri kiválogatja a saját kedvenceit, ez újból felállít egy sorrendet, amely szintén 50% arányban fog számítani. A két sorrendet összevetve dől el a nyertes.

A bíráló bizottság összetétele a következő: alkotóművész, pedagógus, természetvédelemi szakember és a Csomád-Bálványos természetvédelmi terület Gondnokság két képviselője. Mindenkinek egy szavazati joga van. A döntésnél a többségi szavazat elve érvényesül.

Az eredmény kihirdetése az egyesületünk honlapján is kiközlésre kerül www.csomad-balvanyos.ro, azonban csak az ünnepélyes megnyitó utáni napokban

Díjazás:

A bíráló bizottság 1 díj odaítéléséről dönt. A pályázat nyertesét nettó 100 lej illeti, valamint a nyertes pályamű két hónapig a www.vincaminor.ro, a www.csomad-balvanyos.ro, valamint a Facebook közösségi oldalunk borítólapja lesz, továbbá a Csomád-Bálványos Gondnokság által rendezett utazókiállításokon is bemutatásra kerül.

Eredményes alkotómunkát kívánnak a Csomád-Bálványos Natura 2000-es Terület Gondnokai (Vinca Minor Egyesület)!

Amennyiben a fenti pályázati kiírás felkeltette érdeklődését és nevezni kíván, jelezze egy bejegyzéssel a http://www.csomad-balvanyos.ro/article/122_situl_ciomad-balvanyos_asa_cum_il_vad_eu/ oldal alján található üres mezőben. Bejegyzéssel jelezhet abban az esetben is, ha bármi megjegyzése lenne ezzel kapcsolatosan, illetve kérdéseit itt is felteheti, és a Csomad-Balvanyos természetvédelmi terület gondnokai, lehetőség szerint, szívesen adnak útbaigazítást.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.