Vadászat iránt érdeklődő fiatalok figyelem!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A Vadászati Kulturális Egyesület célul tűzte ki, egy a vadászat, vadgazdálkodás iránt elhivatott fiatalokból álló Ifjúsági Tagozat létrehozását. Ennek érdekében megkeresés érkezett a Vadgazdálkodási Intézet felé, hogy az egyetemi hallgatók értesüljenek a kezdeményezésről.

A Vadászati Kulturális Egyesület Ifjúsági Tagozatának Működési
Szabályzata lentebb található, amely tartalmazza a célkitűzéseket, kötelezettségeket, valamint a kedvezményeket. A szabályzatból kimaradt, de a tagsághoz tartozik  még a Magyar Vadászlap ingyenes előfizetése is, melyet egy hónap késéssel vehetnek kézbe az Egyesület Tagjai.
További információk és jelentkezési lapok kérhetők a Nyugat-Magyarországi Egyetem Vadgazdálkodási Intézetének titkárságán (B. épület magasföldszint), vagy közvetlenül a Vadászati Kulturális Egyesülettől (1031 Budapest, Pákász u. 7., e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

 Prof. Dr. Náhlik András sk.

Vadászati Kulturális Egyesület Ifjúsági Tagozat
Működési Szabályzat

A Vadászati Kulturális Egyesület Ifjúsági Tagozata demokratikus  felépítésű, önkéntes tagsági viszonyon alapuló, a VKE szervezeti keretein belül működő korosztályi rétegszervezet. Elsődleges célja és feladata a természetvédelem és a vadászat iránt érdeklődő, a vadászati hagyományokért és a vadászati kultúráért tenni vágyó ifjúság életkori sajátosságaiból adódó igényeinek kielégítése, érdekeinek érvényesítése, kulturális
és szabadidős tevékenységek szervezése, ismeretterjesztés, oktatás-nevelés, szemléletformálás. Működését a VKE központi támogatásából, természetes
és jogi személyek adományaiból és egyéb bevételekből biztosítja.

A VKE-IT hosszú távú feladatai:
Országos és nemzetközi természetvédelmi és vadászati programok, találkozók szervezése; egy fiatalokból álló környezeti szemléletű kulturális ifjúsági szervezet létrehozása; regionális és helyi kezdeményezések, rendezvények támogatása; erdei iskolák, tanösvények, ismeretterjesztő táborok indítása és lebonyolítása, szabadidős és oktatási rendezvények megrendezése. Az oktatási intézményekben folytatott környezetvédelmi oktatótevékenység és nevelőmunka segítése (eszközökkel, kiadványokkal, módszertani ajánlásokkal, foglalkozások megtartásával, oktatófilmekkel, vetélkedők, klubok, táborok, tanulmányi kirándulások szervezésével, pályázati lehetőségek felkutatásával és pályázatok megírásával).

Alapvető célkitűzések:
tartalmas szórakozási lehetőségek biztosítása a fiatalok számára, természetvédelmi, vadászati, kulturális és sportrendezvények szervezésével; a VKE programjának népszerűsítése, és vonzóvá tétele a fiatalok számára; a környezet- és természetvédelem érdekeit figyelembe vevő és azt előtérbe helyező ifjúsági szervezetekkel való kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás; kapcsolatépítés hasonló érdeklődésű határon túli magyar, és más országokban élő fiatalokkal.

A célok megvalósítása érdekében:
Az egyesületi munkába bevonja és aktivizálja a vadászat, természetvédelem iránt érdeklődő fiatalokat. Elősegíti a tagok fizikai és szellemi fejlődését. Sokrétű klubéletet ösztönöz. Elősegíti a fiatalok tudományos és közéleti munkába való bekapcsolását, részt vállal a természetvédelem társadalmi feladataiból.

 

 


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.