Lájkolj , szavazz, és mozizz együtt ismert emberekkel!

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Lezárult a nevezési határidő a három magyar természetvédő szervezet által, immár második alkalommal életre hívott nemzetközi Green-Go rövidfilm versenyre, és a beérkezett pályaművekre már javában zajlik a közönségszavazás! November 22-éig bárki szavazhat, aki ellátogat a Green-Go honlapjára, ahol többek között a fesztivál programja és színes programkínálata is elérhető.

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért, a Diverziti Egyesülettel és a Greenpeace Magyarországgal közösen, másodszor hirdette meg a Green-Go Nemzetközi Rövidfilm Versenyt, amelyre 25 országból összesen 65 pályamű érkezett. Huszonöt országból, többek között Indiából, a Fülöp-szigetekről, Peruból, Mexikóból és a világ számos más országából érkeztek nevezések, ami egybevág a verseny egyik központi mondandójával: a sokféleség fontosságának hangsúlyozásával.  

Idén három aktuális, és egyre komolyabb kihívások elé néző témában vártuk a pályaműveket: a fenntartható energiahasználat, az európai természeti örökség fontossága, illetve a biológiai sokféleség és a kulturális sokszínűség közötti kapcsolat témáiban.

A három kategóriában beérkezett filmeket egy szakmai zsűri több szempont szerint értékeli és eldönti, hogy adott kategóriában melyik lesz a győztes kisfilm.  Ám a közönség véleménye és szavazata is számít, ezért a Green-Go honlapján (http://greengofest.eu/hu/entries) megtekinthető filmekre bárki szavazhat, sőt, a legtöbb szavazatot kiérdemlő kisfilm különdíjban is részesül!   
A beérkezett kisfilmek legjobbjait a II. Green-GO Fesztiválon vetítjük le a Toldi moziban december 1-jén (http://greengofest.eu/hu/festival), ahol a vetítéseken kívül számos egyéb, színes és kalandos programmal várjuk mindazokat, akik nyitottak a fenntarthatóságot érintő kihívások és azok megoldásai iránt.
A fesztivál programjának részeként filmkritikusok, a Green-Go-t életre hívó civilek egy-egy képviselője, és a Green-Go védnökei osztják meg velünk a gondolataikat a kezdeményezésről, a kisfilmekről és arról, hogy a természetvédelem és a művészet sajátos találkozása miként képes hatni az emberek gondolataira, érzéseire és cselekedeteire.  A beszélgetésen részt vesznek: Csányi Vilmos etológus professzor, Náray Erika színész- és énekesnő, Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom, Vállalati Fenntarthatóság központvezetője, Egri Márta színésznő, Böhm György rendező és dramaturg, Libor Anita és Barkóczi Janka filmkritikusok, valamint a szervezők részéről Zólyomi Ágnes a CEEweb, Zmeskál Zoltán a Diverziti Egyesület, és Vetier Márta a Greenpeace Magyarország képviseletében.

A kisfilm pályázat mellett a CEEweb fotópályázata az európai természet sokszínűségéről is lezárult. A legszebb képeket a http://www.ceeweb.org/news-events/photo-gallery/weboldalon lehet megtekinteni és szavazni a legjobb alkotásokra november 19-től kezdve egy héten át. A legjobb fotókat a Green-Go Fesztiválon is meg lehet majd tekinteni.

További információ elérhető a Green-Go honlapján (http://greengofest.eu/hu/festival) és közösségi oldalunkon: https://www.facebook.com/pages/Green-Go-International-Short-Film-Contest/201482366648085  


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.