Bükki barlangok megőrzését, természeti állapotának helyreállítását szolgáló beruházások

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tisztelt Szerkesztőség!

A cseppkőképződményeket pusztító barlangi lámpaflóra terjedésének megakadályozása érdekében korszerű fényforrásokat építenek be a Szent István-barlangba. A Bükki Nemzeti  Park Igazgatóság ezen beruházása is részét képezi annak a csaknem 170 millió Ft-os rehabilitáció sorozatnak, melyet a fokozottan védett barlang természeti állapotának megóvása érdekében hajtunk végre. A program részeként a közelmúltban természetvédelmi munkálatok kezdődtek a Soltész-kerti-mésztufabarlangban és a Kis-kőháti-zsomboly  területén is, ahol - az ott telelő  denevérek megóvása miatt - a beruházásra májustól kerül sor. 

A "Bükki barlangok megőrzését, természeti állapotának helyreállítását szolgáló beruházások 2. ütem" (KEOP-3.1.2/2F/09-11-2013-0013) projekt keretében végrehajtandó rehabilitáció részleteiről és várható eredményeiről nyitórendezvényen számolnak be a szakemberek 2014. február 26-án 11.00 órától a Szent István-barlangban ( Miskolc-Lillafüred - a Palota-szállótól 500 m-re, az Eger-Miskolc műút mellett).  GPS:  N 48° 5,980'    E 20° 37,284'

A rendezvényre tisztelettel várjuk a szerkesztőség képviselőjét, az esemény hivatalos meghívóját csatoltan találják.

Kérjük önöket, hogy a rendezvényre strapabíró ruházatban és lehetőleg vízálló bakancsban vagy gumicsizmában érkezzenek! A rendezvényen való részvétel - a munkavédelmi szabályok betartása miatt - előzetes regisztrációhoz kötött, melyet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen tehetnek meg. Együttműködésüket köszönjük. 

Kangúr Tibor BNPI KEOP nyilvánosság referens


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.