Sajtóbejárás Balassagyarmaton a régi Huszár villánál

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tisztelt Hölgyem / Uram!
 Egy sajtóbejárásra invitáljuk Önt 2014. április 15-én 9 órára Balassagyarmatra a régi Huszár villához (Cím: Balassagyarmat Ady és Széchenyi utca sarka).

A bejáráson a ház felújítás előtti állapotát kívánjuk bemutatni.
Az ingatlan jelenleg az Ipoly Erdő Zrt. tulajdonában van, és a tervek szerint Balassagyarmat Város Önkormányzatával, a Civitas Fortissima Körrel, valamint a Közép-európai Média Intézet Kft.-vel közösen itt hozzák létre a város hősies történelmi tettére emlékeztető, az 1919-es honmentő harcoknak méltó emléket állító gyűjteményt és kiállítóhelyet, a Civitas Fortissima Múzeumot – továbbfejlesztve a három évvel ezelőtt civil kezdeményezésre és összefogással létrehozott, hasonló elnevezésű kulturális projektet.
A tervezési munkákat követően megtörtént a kivitelezők versenyeztetése és a legjobb ajánlat kiválasztása is, így elkezdődhet a felújítás, aminek befejeztével az épület alkalmas lesz bemutatni az ország korabeli feldarabolása ellen küzdő magyarság törekvéseit – középpontban a Civitas Fortissima, a „legbátrabb város eszméjével” –, de emlék- és kutatóhelyként is funkcionál majd.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.