Nyíregyházi erdei iskola: 3000 felett a látogatók száma (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013. november 6. - Egyre népszerűbb a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola Nyíregyházán: idén október végéig „száz osztálynyi” vendégük volt, közel 3100-an vettek részt a programjaikon. Ez azt jelenti, hogy már most megduplázták a tavalyi létszámot, 2012-ben ugyanis 1582 fő fordult meg náluk. Az erdei iskolát öt éve alapították, azóta kilencezren vettek részt a foglalkozásaikon. Az idei évről elmondható, hogy nagyon sokan jöttek a Madarak és Fák Napi programjaikra, valamint az Erdők Hete rendezvényei és pályázatai is népszerűek voltak a nyíregyházi gyerekek körében.
Szeptemberben és októberben csak a különböző erdőpedagógiai foglalkozásokon több mint ezren vettek részt - ennyi diák máskor egy év alatt jött ilyen órákra. Előfordult, hogy egy egész iskolának vezettek túrákat egész nap, kisebb csoportokban.
- Ismerkedés az őszi erdővel, aktuális erdőgazdálkodási feladatokkal, makkvetéssel, kézműves foglalkozások, kenyérsütés, éjszakai túra vadlessel - a programokat igyekszünk a szabadban tartani, sokszor erdészek kalauzolják a fiatalokat – foglalta össze Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészetének igazgatója. - A Sóstói-erdőben még a lovas közelítéses fakitermeléssel is sikerült sok csoportnak megismerkedni. A hideg idő közeledtével a téli madáretetéssel foglalkozó programokkal is várjuk az érdeklődőket.





© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.