A Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola rajzpályázata

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

PÁLYÁZAT
A Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészetének központjában működő Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola rajzpályázatot hirdet „A 2014-es év madara, a túzok” címmel.

A szervezők célja, hogy a kisiskolások megismerjék ezt a ritka állatot, s közben felhívják a figyelmet a faj védelmére és jelentőségére.
A túzok (Otis tarda) rövid bemutatása:
A magyar struccnak is nevezett túzok állománya riasztóan megfogyott, legfeljebb ezer példány maradt Magyarország keleti felén. Állandó madár, mely a költések befejeztével és télen csapatban látható. A kakasok a március és május közötti időszakban tartó dürgése nemcsak természetvédelmi szempontból különös jelentőségű, de igen látványos is. A dürgő kakasok torkukat és begyüket felfújva, szárnyaikat kifordítva, sátorozva igyekszenek a tyúkokat magukhoz csalogatni. A fészek helyét a tyúk választja a rét füvében, gabona vagy lucerna között, kis mélyedést kapar, és abba rakja le 1-2 zöldesszürke alapon, durván foltozott tojását. A kb. egy hónapos kotlás után kikelő csibék fő táplálékát apró rovarok, magok és fiatal hajtások képezik. Rendkívül óvatos madár, ez is az egyik oka annak, hogy hazánk az erősen lecsökkent állomány ellenére is „túzoknagyhatalomnak” számít, viszont még így is fokozottan védett fajnak minősül országunkban.

                     
A pályázat témái:
A túzok dürgése
A fokozottan védett túzok

A pályázók köre:
A pályázaton bármely debreceni általános és művészeti iskola 1-4. osztályos tanulói részt vehetnek az alábbi kategóriákban:
1-2. osztály
3-4. osztály
Egy alkotó, egy alkotással pályázhat. A rajzok hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó nevét, postai címét, iskolája nevét és évfolyamát.
Az alkotásokat A/4 méretű rajzlapokra lehet elkészíteni, szabadon választott technikával.
Nyeremények: Mindkét pályázói csoportból az első 3 helyezettet jutalmazzuk.

Jelentkezési határidő: 2014. 03. 31.
Beküldési határidő: 2014. 04. 30.
Nevezési díj: NINCS

A jelentkezéseket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várjuk.
További információ: +36-30-445-1078 Huszti Anett oktatóközpont vezető, Nyírerdő Zrt. Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskola


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.