Erdeiiskola-programot javasol az LMP (MTI)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
    Budapest, 2013. május 19. - Az LMP országgyűlési határozattervezetet nyújt be egy nemzeti erdeiiskola-program létrehozása érdekében. A program lehetőséget adna arra, hogy minden 8-12 év közötti diák legalább öt napot erdei iskolában tölthessen el - jelentette be vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján Osztolykán Ágnes.
    A független képviselő úgy fogalmazott, hogy az elmúlt időszakban az MSZP, a Jobbik és a KDNP is olyan országgyűlési határozattervezetekkel állt elő, amelyek valamilyen "erőszakos történelmi vonatkozású helyre" vinnék el a diákokat az iskolai oktatás részeként.
    Az LMP viszont, mint a zöld gondolat, a fenntarthatóság és a környezeti nevelés pártja, azt szeretné, ha programjuk segítségével a gyerekek megérthetnék, hogy miért fontos a fenntarthatóság és az energiatakarékosság.
    A tervezet szerint a kormányzat támogatná egy olyan pályázati rendszer kidolgozását, amely során az iskolák vállalnák, hogy pedagógiai programjukban rögzítik a környezeti nevelés célkitűzéseit. A programhoz a tehetősebb szülők pénzzel járulnának hozzá, a rászorulóknak pedig az állam nyújtana támogatást - mondta a politikus.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.