Erdészeti erdei iskola-mozgalom (ForestPress)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

ImageMegjelent az „Erdészeti erdei iskolák Magyarországon” című kiadvány.

Környezettudatos gondolkodás Magyarországon az állami erdészeti társaságoknál

Az erdészeti társaságok – az erdőgazdálkodás történetében először – több tájékoztató kiadvánnyal is „nyilvánosság elé lépnek”.

„Erdészeti erdei iskolák Magyarországon” címmel az állami erdőgazdaságok közös finanszírozásában jelent meg ez a kiadvány, amely az erdészeti erdei iskolákról ad részletes tájékoztatást. A társadalmi felelősségvállalás részeként és az erdészek évszázadokra előre tekintő munkájuk során egyre inkább feladatuknak érzik a következő generációk környezettudatos magatartásának elősegítését. Erre dolgozták ki az erdészeti erdei iskola mozgalmat, mely erdőpedagógiai módszerekkel, az erdőben végzi oktató-nevelő munkáját. A komplex, hosszú távú gondolkodás, a környezeti erőforrások tiszteletben tartása és mértéktartó felhasználása mindig is jellemző volt az erdészekre – a magyarországi erdészeti társaságok pedig elérkezettnek látták az időt ahhoz, hogy ezt a szemléletmódot szélesebb körben is népszerűsítsék.

A kiadvány csupán az első állomása annak a hosszú távú felvilágosító kampánynak, amelynek a www.erdő.hu valamint az „Állami erdők Magyarországon” című kiadvány is részei. A kezdeményezés a kidolgozók reményei szerint elindít majd egy olyan, alulról szerveződő társadalmi mozgalmat, amelynek eredményeképp a jelenlegi érdektelen szemléletmód helyett egy sokkal egészségesebb, környezettudatosabb mentalitás alakul ki az erdészek közreműködésével. 

Amennyiben további információra van szüksége, keresse Ormos Balázst az Országos Erdészeti Egyesület főtitkárát (www.oee.hu; mobil: 30-9193-296).


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.