Vasárnap kezdődik Németországban a VI. Európai Erdőpedagógiai Kongresszus (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2011. július 24. – Hazánkat ketten képviselik a freisingi rendezvényen A németországi Freisingben 2011. július 24-27-e között rendezik a VI. Európai Erdőpedagógiai Kongresszust. A kontinens számos országából képviseltetik magukat az erdőpedagógiával foglalkozó szakemberek és az illetékes minisztériumok szakértői a freisingi tanácskozáson.
A magyar küldöttség tagjai az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskolai Szakosztály titkára, Szabó Lajos, valamint Dénes Margit szakosztálytag.
Az idei konferencia a „gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!” ismert jelmondat jegyében zajlik.
A konferencia kapcsolódik az UNESCO fenntarthatóságra nevelési programjához. Ebben megfogalmazták, hogy a földi élet csak akkor tartható fenn, ha a táradalom, a kormányzatok harmonizálni képesek a közösségek gazdasági és környezetvédelmi céljait.
Az erdőpedagógiával foglalkozó szakemberek hangsúlyozzák, hogy az erdészeknek nagyon fontos szerepük van a gyermekek, a társadalom egyénei környezettudatos gondolkodásának kialakításában.
A tanácskozás plenáris üléssel kezdődik, majd öt szekcióban folytatódnak a megbeszélések.
A konferencia munkanyelve angol és német. A kongresszus szervezője a Bajor Erdészeti Hivatal és a Német Erdővédelmi Szövetség.
Emlékezetes, az első kongresszusra 2006-ban, Sopronban került sor, majd Finnország, Svájc, Ausztria és Luxembourg látta vendégül az erdőpedagógiai szakembereket.
A rendező Európai Erdőpedagógiai Hálózat az Erdészeti Kommunikátorok Hálózata (Forest Communicators Network - FCN) munkacsoportja. Ismeretes, hogy az FCN éves ülését 2011. májusában az OEE Közönségkapcsolatok szakosztálya rendezte Budapesten, a Pilisi Parkerdő Zrt-vel együttműködve.
http://www.forestpedagogics.eu/index.php/annual-congress/2011-freising-germany


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.