Sokan a szívükbe zárták a mátrai kisvasutat (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2011. augusztus 30. - A Mátravasút augusztus 27-i jubileumi napja A tikkasztóan meleg időjárás sem szegte kedvét annak a több, mint kétezer érdeklődőnek, aki megtisztelte jelenlétével – és többségük menetjegy vásárlással is – a jubiláló mátrai kisvasutat. A kisvasút gazdája – Egererdő Zrt. ezzel elérte célját, hiszen utas barát ünnepséget kívántak megvalósítani . Ezt a célt szolgálta a sok-sok kapcsolódó turisztikai esemény : nyitott vontatási telep, az ereje teljében lévő Gyöngyi gőzös, a fotókiállítás a nappali és éjszakai túrák, a vásárosok és a gyermek foglalkoztatók.
Image
A „rövid pórázon” tartott Gyöngyi mellett igen népszerű volt a kis C 50-es dízel amely nyitott, de mégis fedett kocsijával telt házas fordulókat csinált Gyöngyös és Lajosháza között. Ez alapján az erdészet úgy határozott, hogy az ősz folyamán a szombati lajosházi járatokat a kis zöld mozdonnyal és  panorámás személykocsijával tervezi.
Nem titok, hogy a kisvasút üzemeltetője sok problémával küzd : a nagy javításokra váró jármű állomány, az üzemeltetés több tízmilliós vesztesége és az elapadt külső források mind megnehezítik a mindennapokat. Ugyanakkor hitet tett a folyamatos üzem mellett, hogy a Mátravasútnak a jövője is biztosított legyen.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.