Lilla-napi vonatozás Miskolcon (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Ebben az évben is, február 16-án, Lilla napján, 10 óra 30-kor, Miskolcon, a Dorottya utcai végállomáson veszi kezdetét a múltidéző nosztalgiavonatozás. A különvonat Mártabánya, Diósgyőr-Majláth érintésével közlekedik Lillafüredre. Mártabányán a bánya emlékének szentelnek negyed órát, míg Majláth-on kisvasúti járműbemutatót tekinthetnek meg vendégek. Lillafüredi vendégeknek a 13 óra 08 perckor induló nosztalgiavonatot ajánlják, mellyel a Hámori-tó partján, majd a pisztrángtelep mellett zakatolva az Őskohóhoz, illetve Garadnára tehetnek egy mozdonyfüstös utazást.
Lillafüreden, az Őskohónál és Garadna végállomáson e napon a „Lilla-napi ösvény” várja vendégeket, melyet végigjárva megfejthetik a szervezők tesztjét. A helyes megfejtők közül kisorsolt szerencsések értékes nyeremények birtokosaivá válnak.
A vasútfényképészek számára az MVK Zrt. által korhűen felújított, veterán Ikarus 31-es típusú nosztalgia autóbuszt indítanak a kisvasút, illetve a gőzmozdonyos vonat mentén, melynek segítségével a legjobb helyekről készíthetnek felvételeket a különvonatról és az autóbuszról.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.