Ábel idén már csak megrendelésre indul (Zalai Hírlap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010-08-21. - Házassági évfordulót is tartanak a vonaton Csömödér (gyf) - A szezonban pénteken indult utoljára tervezett útra a csömödéri állami erdei kisvasút gőzöse, Ábel. Az Erdélyből származó mozdony azonban különjáratokat továbbra is vontat.
Mindezt Kaliba Mihály, a csömödéri erdei vasútüzem vezetője mondta el lapunknak, aki azt is hozzátette, hogy augusztus 28-án rögtön egy ilyen alkalomra kerül sor, amikor harmincéves házassági évfordulót ünnepel egy pár a gőzös vontatású szalonkocsiban.
- Mind a járatok száma, mind pedig az utaslétszám a tavalyinak megfelelően alakult 2010-ben - értékelte az évet Kaliba Mihály. - Avagy az év elején megfogalmazott terveink realizálódhatnak. Az érdeklődés miatt az eredetileg augusztus 22-én záruló nyári főszezonunkat egy héttel meg is hosszabbítottuk, ugyanis a szálláshelyek hozzánk érkező jelzései alapján, ahogy a hosszú hétvégén, úgy a rá következő hét során is számíthatunk utasokra.
A vasútüzem vezetője az általuk készített statisztika alapján szólt arról is, hogy ez évben a vártnál kevesebb volt a külföldi utas, ugyanakkor a belföldi turisták részéről nőt az utazási-kirándulási igény. A főszezonban a csömödéri központtal működő kisvasút Lenti és Kistolmács felé is három-három járatpárral közlekedik, az elő- és utószezonban azonban a dél-zalai település felé csak külön megrendelésre indítanak vonatot.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.