Kapocs egymáshoz és a hazához (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

kapocskAz 1956-ban kanadai emigrációba kényszerült egykori soproni erdőmérnök hallgatók évekkel ezelőtt megalapították a Kapocs folyóiratot, amely okot és lehetőséget teremtett annak a több száz, Észak-Amerikában letelepedett, erdőmérnöknek, hogy élő kapcsolatot ápoljon egymással. De, mint látni fogjuk, az újság az óhaza felé is ablakot nyit, hisz’ naprakészen tudósít az itthoni eseményekről is, sőt szakmai közleményekre is futja erejükből. A ForestPress most bemutatja a lap legújabb számait.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Duna TV bemutatta Novobáczky Sándor rendező-szerkesztő Az elvándorolt alma mater című filmjét, amelyben sokan megszólalnak közülük. Amint a filmből is kiderült, élénken őrzik hazai, soproni emlékeiket. Közülük jó néhányan pedig szívügyüknek tekintik a közösség összefogását, szervezését. A kanadai diplomát nyert erdőmérnökök többsége eredeti szakmájában kamatoztatta képességeit, mások rokon területre kerültek, és voltak, akik új pályán próbáltak szerencsét. Van köztük természettudós, növénynemesítő, egyetemi tanár, nagyvállalkozó és régiségkereskedő is. Egyikük, Rétfalvi László, másoddiplomás biológusként a természetvédelemben dolgozik. A Kapocs, vitéz Draskóy Györggyel együtt, az ő keze munkáját dicséri. A 2004./2. számban az ő tollából olvashatunk beszámolót az 1956-os forradalom soproni napjairól.
 
A dokumentumok letölthetők innnen, a megnyitáshoz Adobe Reader programra van szükség:
 
  • pdfMéret: 2,415 MByte (letöltéshez kattintson az ikonra)
  • pdfMéret: 3,900 MByte (letöltéshez kattintson az ikonra)
  • pdfMéret: 6,731 Mbyte (letöltéshez kattintson az ikonra)

Az ikonra kattintva a dokumentum megnyílik, letöltéshez a jobb egérgombbal kattintson az ikonra, majd a megnyíló helyi menüből válassza a "Cél mentése más néven..." menüpontot.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.