Az ünnepek alatt is nyitva tart az Állatkert (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A Fővárosi Állat- és Növénykert az esztendő minden napján nyitva tart. December 24-én és 31-én rövidített nyitva tartás

Az ünnepek alatt is nyitva tart az Állatkert a télen szokásos rendnek megfelelően. Egyedül december 24-én és 31-én rövidül a nyitva tartás – tájékoztatta a ForesPress-t Hanga Zoltán az Állatkert szóvivője.
A Fővárosi Állat- és Növénykert az esztendő minden napján nyitva tart. Nincs ez másképpen az év végi ünnepek időszakában sem. Karácsony első és második napján, január elsején és a két ünnep között is a telente szokásos nyitva tartással üzemel az Állatkert, egyedül december 24-én és december 31-én lesz rövidített nyitva tartás. Az említett két napon 13 óráig tart nyitva az intézmény, a belépés 12 óráig lehetséges.
Bár az ünnepek alatt a látogatottság elmarad attól, ami például a nyári hétvégéken jellemző, mégis sok ember számára fontos, hogy ezeken a napokon is nyitva találja az Állatkertet. Számos családban például az a szokás, hogy december 24-én délelőtt a nagyszülők az Állatkertbe hozzák az unokákat, amíg a szülők otthon az ünnepi előkészületekkel foglalkoznak.
Január elsején pedig a Budapesten szilveszterező külföldiek keresik fel nagy számban a városligeti intézményt, már csak azért is, mert egyébként kevés más látványosság tart nyitva a városban az év legelső napján – tette hozzá a szóvivő.
A hagyományoknak megfelelően december 25-én díjmentesen léphettek be a kertbe mindazok, akik az idei évben az Állatkertnek ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.