Zöldfülű Péter - zöldmesék kicsiknek és nagyoknak (Védegylet)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
2012. január 6. - A pécsi Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Múzeum részlegének környezet- és természetvédelmi meseíró pályázatára érkezett legjobb művekből áll ez a könyv. A könyvből megismerjük Szürkevölgy megmentőjét, Zöldfülű Pétert, aki "megküzd" a szemétsárkánnyal, és Sziszőkét, a kis angyalt, aki nem boldogul egyszerre a Menny és a Föld takarításával, ezért Balzsam Doktor jóságcseppjeit önti az esőbe, hogy az emberek jobban vigyázzanak a Földre. Megtudjuk, miért ég ki folyton a szentjánosbogár lámpásában az égő, ami miatt fának repül, és lila dudor nő a fejére. Fény derül a Tündérrózsa-tó titkára és arra is, hol áll az utolsó szemetelő szobra. Kiderül Fanyűvő, Hegyhengergető és Vasgyúró füstös, szürke, beton-acél városa hogyan borul virágba a varázslatos cseresznyemagnak köszönhetően. Tódor Király országában hogyan vezet a Kéklő liliomok oktondi pusztítása a birodalom szent madarának kipusztulásához. Megtudjuk mi az "igazi" oka annak, hogy a kékvércsék varjúfészekben "laknak" és mi az rettenetes szörny, amitől Nyúl annyira megijed. Megismerhetjük Félixet, a kopasz sünit és barátját Apókot, a pókot. Valamint kiderül az is, mi zárta el Hörcsög Henrik lakásának vészkijáratát. A könyv 31 meséjébôl (hogy a hónap minden napjára jusson egy) sok egyebet is megtudhatunk, sok rejtély megoldódik, és persze a végén minden jóra fordul, ahogy a mesékben illik. Bagoly Úr megoldja a mindenféle sajtot, a papírdobozos, a műanyagdobozos és az üveges sajtot is imádó kisegér problémáját. Katibogárnak, Hőscincérnek és Fátyolkának mégsem kell elhagyni otthonát. A gonosz vénember terve sem jár sikerrel, így tovább hallgathatjuk a Békás-tó vartyogóit, és szerencsére, Manoló, a jegesmedve csak álmunkban az utolsó tagja fajának.


Tartalomjegyzék:

Bencsik Antal: A virágba borult város
Sajti-Kollár Andrea: Világszép napraforgó
Varró Imre: Az Aranyló kígyászölyv
Gregus Gábor: Végig az erdei ösvényen
Apáti Kovács Béla: Békás tó
M. Simon Katalin: Nyúl legyőzi rettenetes félelmét
Hegyi-Füstös István: Virágóra
Széles Csilla: A Tündérrózsa-tó titka
Sajti-Kollár Andrea: Mókustanya
Várkonyi Kitti: A verébszárnyú Hajnal tündér
Grábics Istvánné: Falco Palkó és a varjú barátsága
Jáksó Nóra: Manolo, az utolsó jegesmedve
Joóné Soós Andrea: Rigófüttyös János meséje
Schiszler Zsolt Bálint: Félix, a kopasz sün
Veres Ágost: Az igazi
Döbröntei Dávid Bence: A hűséges kék cinege
Vitkolczi Ildikó: Hogyan hagyták el a jó dolgok az embereket? Olasz György: Ellen-áram... Koroknai Zoltán: Peti és az öko-manó Kormos Leila: Csupa-csupa-csuda-kert Vida Kamilla: Diós-kút Poczókné Borsányi Éva: A magányos eperfa Kormos Norbert - Kormos Leila: Zöldfülű Péter Hegyi-Füstös István: Hogyan beszélnek a madarak? Hegyi-Füstös István: Ajtónyitó tudomány Simon Judit: Bagoly úr segít a bajban Császár József: Szelíd Szellő T. Pandúr Judit: Vészkijárat Bornitz-Papp Bernadett: Mese az ökörnyálról K. Kovács István: A Sétatér lakói Bonta Zsolt: Hogyan lettem Békakirály? Mészáros Gabriella: Sziszőke

A mesekönyv pécsett a Természettudományi Múzeumban  (Pécs Szabadság u. 2.)  valamint a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeumban és Kaposváron a Somogy Megyei Múzeumban kapható.
További árusítási helyszínek szervezése folyamatban. Hamarosan a szegedi Móra Ferenc Múzeumban és Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeum múzeumi boltjában is kapható lesz. Postai utánvéttel megrendelhető a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.
Információ: Dénes Andrea, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 72-213-419.

További információ a Janus Pannonius Múzeum honlapján: http://termtud.jpm.hu/index.php?menuID=47&cikkID=842&sorszam=2


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.