Kárpátaljai hegyimentőket sodort el egy lavina (Kárpátinfo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010-03-16 - Eltévedt turistákat kereső speciális mentőket temetett maga alá egy lavina vasárnapra virradó éjjel a Sztoj (Sztyij – ökörmezői járás) hegycsúcs körzetében.

A három bajba jutott hegyimentő közül csak kettőnek sikerült megmenekülnie. harmadik társukat eltűntként tartják számon.

A katasztrófavédelem ökörmezői egységének 18 speciális mentője három eltévedt turista a felkutatására indult a hegyek közé szombat éjjel, akiket a hegyoldalon érte a sötétség. A hegyimentők egyik négyfős csoportjának röviddel éjfél után sikerült felvennie a kapcsolatot a túrázókkal.

Már egészen közel jártak a bajba jutottakhoz, amikor a négy közül három alpinistát egy hatalmas hógörgeteg temetett maga alá. Kettőnek sikerült kiásnia magát a két méter vastagságot is elérő hóréteg alól, harmadik társuk után azonban még jelenleg is folyik a kutatás. A keresést nehezíti, hogy a lavina közel 800 méteres hosszúságban temette be a hegyimentők által használt ösvényt.

Az eltévedt turistákat végül egy másik mentőcsapat találta meg vasárnap délelőtt. nekik nem esett bajuk, csak alaposan átfagytak. P.I.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.