Az aktív turizmust is fejlesztik (Dunántúli Napló)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. ÁPRILIS 21. - ZENGŐVIDÉK Számos természeti érték hívogatja a vendégeket A pécsváradi várban az elmúlt időszakban - ahogy arról már beszámoltunk - számos felújítás, beruházás történt. Megszépült a kapubejáró, a várkápolna régies, a környezetbe illő padlózatot kapott, felújították a mosdókat. Az önkormányzat - amely a múzeumrész kezelője is - azonban nem csak a történeti értékekre alapozva kívánja fejleszteni az idegenforgalmat, hanem az úgynevezett aktív turizmust is erősítenék. Ebben komoly lehetőségek rejlenek, ráadásul a Zengővidék számos csodás természeti kincse révén szinte kínálja magát. A közelmúltban szervezett vendégváró fórumon is elhangzott, hogy feltétlenül erősíteni kellj .természeti idegenforgalmat. Ehhez jó alapot szolgáltat a Zengő, számos kirándulással (éjszakai túra, fotós túra, egy-egy növényhez kapcsolt túra), de a környék egyéb nevezetességei is.
De a pécsváradi szervezők gondoltak az egyéb, aktív kikapcsolódást kedvelőkre is. Már épül az íjászpálya, és számos egyéb, úgynevezett garantált programot is meghirdettek: túrákat, melyek kiinduló- és végcélja a vár, s melyhez telepakolt hátizsákot is ajándékoznak; kézműves tevékenységeket, mesedélutánt. Mindezekről a város új, vendégváró honlapján lehet tájékozódni, a www.pecsvarad.in-fo.hu címen.Nyaka Szabolcs

Kulturális programokat is szép számmal kínálnak
TERMÉSZETESEN nem maradnak el a közkedvelt kulturális programok sem, sőt számuk növekszik: minden hónapban számíthatnak a vendégek egy-egy különleges produkcióra vagy éppen mozgalmas fesztiválra az ősi várfalak között) illetve a város egyéb helyszínein.
Legközelebb most hét végén a Szent György-napok kínálnak kellemes időtöltést A Szent György-napok keretében április 22-25. között borverseny, borbál, Országos Ifjúsági Német Nemzetiségi Fúvószenekari Találkozó és a Város Napja várja a vendégeket Ha az időjárás is kegyes lesz, igazán vidám és tartalmas napokra számíthatnak a látogatók s, persze a helybeliek is.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.