Túrák a Cigány-hegyi kilátóhoz

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet
2007. október 6., szombat

Új kilátót ad át a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a
Mecseki Erdészeti Zrt. az Erdők Hete alkalmából a természetbarátoknak

Az Erdők Hete rendezvénysorozat keretei között tartják a kelet-mecseki Cigány-hegyen lévő kilátó avatását 2007. október 6-án, 11 órakor. A Mecseki Erdészeti Zrt. és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közös beruházásában megújult kilátót eredetileg a Kárászi Erdészet építtette 1980-ban, Buzás Endre tervei alapján. Az új építmény mintegy 4,8 méterrel lett magasabb, így az ide ellátogató természetbarátoknak, kirándulóknak csodálatos körpanorámában lehet részük.
Az avatás alkalmából a kedves érdeklődők két különböző útvonalú túrán vehetnek részt, ahol a nemzeti park munkatársai a Kelet-Mecsek TK természeti értékeivel ismertetik meg a résztvevőket.

Program

Hosszú túra szakvezetéssel a Cigány-hegyi kilátóhoz. Indulás a magyaregregyi strandtól. Túra hossza kb. 5 km. (A kilátótól az indulás helyére egyénileg kell visszajutni. A túra jelzett turista utakon vezet.)
9 óra Rövid túra szakvezetéssel a Cigány-hegyi kilátóhoz. Indulás Pusztabányáról, a vadászház elől. Túra hossza kb. 2,5 km. (A kilátótól az indulás helyére egyénileg kell visszajutni. A túra jelzett turista utakon vezet.)
11 óra Cigány-hegyi kilátó avatása.
A kirándulás végén mecseki forrásvízzel, valamint harapnivalóval kínáljuk meg kedves túratársainkat.
Részvételi díj: ingyenes
Utazás: Egyénileg

Információ, jelentkezés:
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, 7625 Pécs, Tettye tér 9.
Telefon: 72/518-221, 72/518-222, 30/377-3388, 30/405-4571
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. - www.ddnp.hu

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.