Gyalogtúra a Tisza-tóban (HTM)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A téli hónapokra a Tiszta-tó vízszintjét (a várható tavaszi áradások miatt) leengedik, minek következtében a tó medrében szárazulatok keletkeznek, amelyek egymással összefüggésben vannak. A Magyar Turizmus Rt. Tisza-tavi Regionális Turisztikai Projekt Iroda munkatársai minden télen bejárják a szárazzá vált területeket, hogy így is tanulmányozzák a vizes élőhelyeket.

Az előző napok tartós hideg időjárása következtében a Tisza-tó talaja alkalmassá vált a gyalogtúrára. Jelenleg két centiméteres hó borítja a mederfenéket.
A bejárás január 28-án, szombaton lesz.
Szabó Lajos, a fenti iroda munkatársa szerkesztőségünkön keresztül a Hegyisport és Turista Magazin olvasóit és minden természetszeretőt meghív a bejárásra.
E különleges program iránt Budapestről érdeklődőket a Keleti pályaudvaron, reggel 6.45 órakor a pénztáraknál várjuk. A 7.15 órakor Egerbe induló gyorsvonattal Füzesabonyig utazunk. Érkezés 9.06 órakor. Füzesabonyban a 9.30 órakor Debrecenbe induló személyvonatra átszállás után Poroszlóig utazunk, ahová 9.54 órakor érkezünk meg. Útiköltség teljes árú jeggyel (retúr): 3250 Ft.
A túravezetővel a vasútállomáson találkozunk, majd a kezdetét veszi a körülbelül három órás gyalogtúra. A séta során a bejárt és látott tájrészlet mellett a Tisza-tóról, Tisza egészéről és a Hortobágyi Nemzeti Park - Tisza-tó kapcsolatról is hallunk érdekes információkat.
A túra után Poroszlón meleg ebéd elfogyasztására is lehetőség lesz. A programtól függően a 15.14, illetve a 16.24 órakor induló vonattal van mód visszautazni Budapestre. Érkezés a Keleti pu-ra: 17.37, illetve 18.47 órakor. A túrához az átszállási pontokon is szívesen fogadunk csatlakozókat, illetve az autóval érkezőket is a vasútállomásra várjuk.
Javasolt felszerelés: túrabakancs, kamásni, réteges felsőruházat, szélálló dzseki, sapka, sál, kesztyű. Aki az egész hétvégét a Tisza-tónál szeretné tölteni, szállásfoglaláshoz a tiszafüredi Tourinformot ajánljuk. Elérhetősége: 5350 Tiszafüred, Fürdő u. 21. Tel./fax: (59)511-123, (59)511-124.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Honlap: www.tiszafured.hu
A túra helyszínéről további információt Szabó Lajos ad a (30)399-5735-ös telefonszámon.
A túrának létszámkorlátozása nincs, mindenkit szeretettel várunk.
Máté István szerkesztő, Hegyisport és Turista Magazin
Mobil: (20)913-3899
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Honlap: www.turistamagazin.hu
 

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.