Klímakúra (nana.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. október 30.
A kiadós erdei séta a leghatásosabb gyógyír a lélek és a test bajaira. Az őszi erdő színpompája és illata szinte elvarázsol...
A levegő a fák között olyan tiszta, mint a tengernél, vagy a nagy magaslatokon. Aki az erdőt járja, a föld kigőzölgését és az éteri olajok illatát is élvezheti. Intenzíven illatozik például a napfényben fürdő fenyőerdő.

Klímakúrát ajánlanak krónikus légcsőhuruttal, migrénnél, pajzsmirigy túlműködéssel, szív-, vagy érrendszeri rendellenességgel küszködőknek.
Az egészségesekre is jó hatással van az erdő nyugalma
A városban élők egyik első számú ellensége ugyanis a zaj, a lárma. Jótétemény számukra az avar nesze a talpuk alatt és az erdei madárcsicsergés. Nem beszélve a puha erdei földről, amely áldás az ízületeknek az utca aszfaltja után. Itt még a porckorong megbetegedéseiben szenvedők is tovább bírják a sétát. Kedvező hatású az erdő enyhe és nedves klímája.
Az erdei gyógynövények természetes gyógyszerek
A nyírfalevél-tea szalicilsavat tartalmaz, amely csillapítja a lázat. A hársfavirág tea izzasztó hatású. A vadgesztenye hatóanyaga a reuma ellenszere. A csalántea tisztít.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.