Nemzetközi fotókiállítás a globális felmelegedés hatásairól Győrben (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2012. november 21. - Győr - A globális felmelegedés változatos hatásait bemutató nemzetközi fotókiállítás nyílik szerdán Győrben a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán. A külföldi alkotók fotói a világ különleges természeti szépségeit tárják az érdeklődők elé Kanadától Tanzániáig, Grönlandtól Peruig, és képet adnak azokról a kedvezőtlen folyamatokról, amelyeket az éghajlatváltozás generál - mondta a kiállítást rendező Reflex Környezetvédelmi Egyesület programvezetője az MTI-nek.
    A külföldi alkotók színes fotói megörökítik az erdőirtást a perui Andokban, a sivatagosodás egyértelmű jeleit Mexikóban, a pusztító bozóttüzeket Dél-Afrikában, az esővízgyűjtést Malin - sorolta Lajtmann Csaba. Fotók őrzik a grönlandi Helheim-gleccser eltűnő olvadékvizét és Tanzánia múló szépségét, a Kilimandzsáró havát, amely Ernest Hemingwayt is foglyul ejtette - idézte fel a programvezető.
    A különleges fotóanyagot a Reflex szlovákiai partnerszervezete állította össze. A magyarországi kiállítás-sorozat első helyszíne Győr, ahol január 4-ig látható a tárlat. A vándorkiállítást a tervek szerint jövőre Nyíregyházán és Veszprémben is bemutatják.


© 2023 Forestpress. All Rights Reserved.