Csodálatos természet (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image

2013. május 10. - Pál Judit természetfotós kiállítása Zalaegerszegen a Föld napja alkalmából Mindig jelentős, tanulságos és örömteli az első bemutatkozás a nagyközönségnek. Látni egy pálya kezdetét és tetten érni a jövő lehetőségeit is.

Image

Zalaegerszegen az Öveges József ÁMK aulájában, bensőséges ünnep keretében dr. Kun Edit festőművész nyitotta meg Páll Judit természetfotós kiállítását a Föld napja alkalmából.
Első ránézésre meglepő a sokszínű válogatás. Az erdő-mező, víz, vadászat, vad, állatok, virágok az évszakok változása, a tél, ősz, tavasz és mindezek harmonikusan együtt.
Nyitott szívvel, hittel és szeretettel közelit a természethez Páll Judit, érzi, meglátja apró rezdülését, fény és árnyjátékát, apró csodáit, változásait.
A fotók a csodálatos Zalaegerszeg környéki erdőkbe repítik a nézőt. A képeken lenyűgöző erdei tájakat, csendéleteket és az állatvilágot is bemutató pillanatfelvételeket láthatunk színpompás virágokkal díszítve.
A természet költészete jut eszünkbe a napnyugta és a hajnali képek láttán. Múló pillanatokat örökít meg, de láthatunk ellesett vidám pillanatokat is. Ismeretlen világ, féltett kincsek, ködbevesző képek láttán tetten érhetjük a gondolat, érzelem és az apró örömök elkapott ábrázolását is.
A mozgás ábrázolása mindig nehéz, de láthatunk erre is néhány szép példát.

Image

A címadásban is sok ötlet van, ami írói vénát is sejtet. Tudjuk, hogy érzéseit, gondolatait írásban is megfogalmazza. A fényképezés technikai és kompozíciós oldala is fejlődést mutat.
Pál Judit arra törekszik, hogy a lakossággal, különösen a fiatalokkal, megismertesse a természet szépségeit, a gyönyörű erdőket. A természetfotók eszközével a széles közönség – különösen a fiatalabb korosztály - gondolkodása környezettudatosabbá válik, a meglevő értékeket jobban becsüli.
Pál Judit belső harmóniája, a természethez való hűség, a természethez közeli élet jelenik meg képein. Első kiállítása jelentős esemény volt, érződik tehetsége, előrevetíti a sikeres folytatást. Szakács László


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.