A Tölgyfák kapta a pálmát (Tolnai Népújság)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. FEBRUÁR 13. - KIÁLLÍTÁS A közönség előtt feltárul a méltóságteljes gemenci természet

Az erdei állatok csodás világa és a méltóságteljes gemenci természet. Ez jellemzi azokat az elgondolkodtató, gyönyörködtető, megkapó fotográfiákat, melyekből tegnap délután nyílt kiállítás Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában.
A Gemenci Erdőért Közhasznú Alapítvány Kuratóriuma tavaly is kiírta hagyományos fotópályázatot, melyre 19 nevezőtől 190 mű érkezett. A végső összesítésben első helyezést szerzett és ezzel 300 ezer forint fődíjat kapott Krizák István, aki a Tölgyfák című alkotással jelentkezett.
Második lett és 150 ezer forint jutalomban részesült dr. Kalotás Zsolt, valamint Kelemen Attila: előbbi A Báli-sík árvíz idején, utóbbi a Gemenci hajnal című fotográfiájával indult a megmérettetésen. A bronzérmet - és a vele járó 100 ezer forintot - Krizák Istvánnak, illetve November című képének ítélte a zsűri.
Különdíjban részesült Elblinger Ferenc Az óriás alatt című fotója, mely a több száz éves keselyűsi tölgyet örökítette meg.
A Gemenc Zrt. a különdíjas pályázó és kísérője számára egy hétvégi gemenci fotózást ajánlott fel szállással és teljes ellátással.
A legszebb alkotásokat bemutató kiállítást március 21-ig tekintheti meg a természetfotókat kedvelő közönség. Sz. Á.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.