Magyarországé a második legszebb Európa-bélyeg (MTI)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2011.10.17. - Második helyezést ért el Magyarország Európa-bélyege az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurope) internetes közönségszavazásán. Első lett a 2011. évi PostEurope októberi plenáris ülésnek is otthont adó Törökország bélyege, harmadik pedig a Portugál Posta bélyege - közölte a Magyar Posta Zrt.

A Magyar Posta bélyegkisívét Steven Lovy művészfotója alapján Benedek Imre grafikusművész tervezte. A 4 bélyegből álló kisív kétféle bélyegképet tartalmaz: az egyiken nyárvégi párás őrségi erdőrészlet, előtérben színpompás réttel, a másik bélyegképen a Visegrádi-hegység ködös téli hegyvonulatai fedezhetők fel. A keretrajzot egy fa lombkoronája, az alnyomatot a falevél erezete díszíti.

A PostEurope évente kínál lehetőséget arra, hogy tagjaik közös témában úgynevezett Európa-bélyeget bocsássanak ki. A Fák Nemzetközi Évéhez kapcsolódva az idei téma az erdő volt.

Az elmúlt három egymást követő évben a csillagászat, a levélírás és a gyermekkönyvek témakörökben kiírt versenyben a Magyar Posta bélyegei bizonyultak a legszebbnek. Jövőre a látogatás témakörben versenghetnek a bélyegek.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.