Az Unasylva cikkei bemutatják a fenntartható erdőgazdálkodás múltját és jövőjét (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2013. július 30. - Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) erdészeti szakfolyóirata ez évi első számában a fenntartható erdőgazdálkodás 300 évéről közöl tanulmányokat. A szerkesztőség a fenntartható erdőgazdálkodás első megfogalmazását Hans Carl von Carlowitznak tulajdonítja.
A szerkesztőség szerint, von Carlowitz elősegítette, hogy az erdőgazdálkodás biztosíthassa a fa fenntartható kínálatát. Végül az úgynevezett "természetközeli jellegű megközelítés" egész Európában és Észak-Amerikában is elterjedt.
Az Unasylva a szerkesztőségi cikk mellett tartalmaz írásokat a fenntartható erdőgazdálkodás Indiában, Svájcban és Malajziában folytatott gyakorlatáról. Más cikkek beszámolnak a Centre International de Sylviculture és a szakkönyvtára történetéről (megemlítve benne az 1936-banBudapesten rendezett II. Nemzetközi Erdészeti Kongresszust és báró Waldbott Kelemen szerepét), a fenntartható erdőgazdálkodás (SFM) meghatározásáról, elterjedéséről és az akadályokról, valamint az indiai fajáték ipar fenntarthatóságáról.
Ezek a cikkek bemutatják többek között a hagyományos tudást és erdőgazdaságot, földhasználati rendszert, a fakitermelést és a felújítási technikákat, és az éghajlatváltozás új kihívásait.
Végül Unasylva bepillant az erdők következő 300 évének forgatókönyveibe, beleértve a változások várt eredményeit, az erdőterületek csökkenésének és a növekedésének mozgatórugóit, erdészeti erőforrások iránti keresletet, valamint a lehetséges kínálati oldali hatásokat.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.