Már nyomdában az Erdészeti Lapok februári száma (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008.  február 21. - Rövid ismertetőt közlünk a lap februári tartalmáról, melyben izgalmas írásokat olvashat az előfizető és a nyájas olvasó. Különlegessé teszi a számot az erdészeti felsőoktatás 200 éves jubileumi évének felvezetője.

Mintegy vezércikként olvashatjuk Pápai Gábor főszerkesztő interjúját Faragó Sándorral, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektorával.
Valóságos csemege az erdészeti felsőoktatás után kutakodók számára a nemrég elhunyt kiváló erdőmérnök, Kollwentz Ödön írása az erdészeti felsőoktatás kezdetéről.
Puskás Lajos az oktatásról elmélkedik.
Elnökünk és főtitkárunk rövid látogatást tett az újonnan alakult vagyonkezelőnél, és csak reménykedhetünk, hogy a látogatás megnyugtató eredményt fog hozni.
A Magánerdőben rovatban a MEGOSZ megszokott, kitartó harcát tükrözik a miniszterhez és a főosztályvezetőhöz írt levelek.
Csuka Imre nyugalmazott erdőmérnök az erdőtörvény módosításához tesz ? minden bizonnyal ? vitaindító javaslatot.
A cikk végén érdekes referátumot olvashatunk a Der Wald német lapból „Tanulj az erdésztől” címmel.
Mizik András a tőle megszokott alapossággal elemzi a keménylombos, sarangolt választékok piacát.
Ritkán olvashatunk Solymos Rezső akadémikus tollából oly rövid írást, ami most a Széchenyi-emléknapról tudósít „Sopronpuszta-Sopron-Nagycenk” címmel.
A vadonatúj ipolytarnóci látogatóközpontba szállított nyolcmillió éves mocsárciprustörzseket valószínűleg a ragasztó menti meg a végső pusztulástól.
A „Hasalok a fűben” címmel meghirdetett pályázatra érdekes megfigyelés érkezett.
A vörösfenyő zöld tűleveleit valóban megvörösítő károsítóról, a vörösfenyőtű-aknázó moly kártételéről olvashatunk Lakatos Ferenc írásában.
Az egyesület egyik legmozgalmasabb szakosztályának ausztriai kirándulása már csak a közzétett fotók miatt is külön élmény a gépek iránt érdeklődők számára.
Szinte hihetetlen, hogy manapság könyvtáravatáson is részt vehetünk. Andrési Pál beszámolója Ásotthalomról.
A januári számban ígért „Erdők a közjóért” kiadványt és a 40 éves jubileumi rendezvényt méltatja Dobó István és Kertész József.
Nemcsak szerkesztőbosszantásnak készült Zétényi Zoltán hosszú, hosszú tanulmánya, mely a sajóládi erdő szomorú történetével foglalkozik.
Olvashatunk még az Egyesületi hírekben elnökségi ülésről, a helyi csoportok és a szeniorok tanácsának évzáró rendezvényeiről. Sajnos megint sok a halottunk.
Végezetül, de nem utolsósorban Csépányi Péter vezet be a jelölőversenyek és értékelésük rejtelmeibe.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.