Rossz idők járnak a brandenburgi vaddisznókra (FH)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008-09-04 - A Berlin körüli erdőségekben annyira elszaporodtak a vaddisznók, hogy már az életterükön kívül, a lakó- és nyaralóövezetekben is megdézsmálják a termést. A Brandenburg tartományi önkormányzat helyt adott a ház- és kiskert tulajdonosok azon kérésének, hogy ki lehessen lőni a kártevőket. Az állatvédők bírálják az akciót.

A német fővárost körülölelő erdőkben, vizekben gazdag Brandenburg tartományban a hatóság csütörtöktől engedélyezte a vaddisznók kilövését. Az önkormányzat az intézkedéssel 160 telektulajdonos kérvényére reagált, akiknek idén már komoly anyagi veszteséget okoztak az erdőkből kimerészkedő páros ujjú patások. A kerteket feltúró, mindent összetaposó és megdézsmáló nagytestű emlősök nem csak bosszantják, hanem megijesztik a polgárok egy részét, akik ezért - eredményes - aláírásgyűjtő akcióba kezdtek.

A vándorló vaddisznók vadászatát a környezetvédők élesen kritizálják Kelet-Németországban, mondván: a sertések nem tesznek mást, mint reagálnak a megváltozott klíma- és természeti körülményekre.

Mivel Németországban, hazánkhoz hasonlóan több évszázados tradíciója, kultúrája van a vadászatnak, az elmúlt évtizedekben mind gyakrabban kerülnek összeütközésbe a sport hívei a zöldmozgalmak képviselőivel és az állatvédőkkel.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.