Repülőbaleset Nagyváradon (Erdély.ma)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009. január 16. -  Lecsúszott a kifutópályáról egy magánrepülőgép Nagyváradon, a jármű a dúsgazdag román bankár, volt teniszcsillag, Ion Tiriac vadászatra érkező vendégeit szállította. A futómű meghibásodása okozta balesetnek nincsenek áldozatai. A Bukarestből induló Gulfstream típusú gépen tíz üzletember utazott. A földön végigcsúszó repülőgép kétszáz méterrel szaladt túl a kifutópályán, a reptér végében levő kerítés előtt állva meg.
A Tiriac vadászatát teljes titoktartás övezi, így azt sem lehet tudni, kik utaztak a balesetezett repülőgépen. Ion Tiriac múlt évben a Bihar megyei Bályokon szervezett vadászatának meghívott üzletemberei és politikusai között volt egyebek között Wolgang Porsche, a Porsche-autógyár örököse, Siegfried Wolf, a Magna Europa gépkocsialkatrész-gyártó vállalat elnöke, Franz Rauch, Európa legnagyobb üdítőgyárának tulajdonosa valamint Carlo Pesenti, az olaszországi ItalCementi konzorcium elnöke, Rudolf Streicher osztrák politikus, volt miniszter, és Mark Miles, a profi teniszezők világszervezetének volt elnöke is.
A volt teniszcsillag évente megszervezi a politikai és üzleti élet kimagasló személyiségeinek a bályoki vadászatát. Ez 2005-ben vált ismerté, amikor Romániában botrányt okozott, hogy a vendégek 185 vaddisznót lőttek ki, csak Adrian Nastase volt kormányfő is 25 lelőtt állattal büszkélkedett.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.