Kimúlt állatok százai az erdőben (RSOE/Objektív Hírügynökség)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. február 3.
Vizsgálják hogy, az állatok veszettek voltak-e és az azonosító címkéket is keresik. A legtöbb állat kutya és macska, de vannak egerek, patkányok, mókusok, nyulak, mosómedvék, rókák, sólymok, és őzek is a tetemek között. Némelyik állatot lefejezték - mondta Jerry Jenkins a Természetvédelmi Felügyelőség tisztje. A tetemeket hétfőn találták meg egy erdős területen Hampshire megyében, Capon Bridge közelében, a második hasonló helyszínre a vizsgálat folyamán bukkantak Hardy megyében. A nyomozók azt hiszik, hogy az állatok Washington D.C.-ből valók.
A Fairfax megyei rendőrségtől Rich Perez hadnagy elmondta, bizonyos állatok a megyéből származnak, más állatok pedig megfordultak egy állatkrematóriumban, amelynek szerződése van az állammal az állatokkal kapcsolatos feladatok ellátására. A maradványokat illegálisan tették ki erre a helyre, a hatóságok felülvizsgálják a céggel kötött szerződést.
Az USA Erdő Hivatala is vizsgálatot indít, mert a maradványok egyik lerakóhelye a George Washington Nemzeti Park területén volt. Mivel a terület szövetségi tulajdon ezért a bűntett szövetségi bűnügy, és ha a veszélyes hulladékokra vonatkozó bűncselekmény is bebizonyosodik a büntetés drámai mértékben megnőhet - mondta Woody Lipps szóvivő.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.