Minden évben megmentenek egy erdőt (origo)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. augusztus 30.
Augusztustól fokozatosan áttér a Pannon az újrahasznosított papírokra - jelentette be a telekommunikációs cég sajtóközleményében. A papír mellett a vállalat által használt nejlontasakok is környezetbarát anyagból készülnek majd.

Ezzel a lépéssel a Pannon tonnánként 17 fát ment meg a kivágástól, 27 köbméterrel kevesebb hulladékot termel, valamint 4100 kilowattóra energiát, és 26500 liter vizet takarít meg. A mobilszolgáltató egyébként évente több tíz tonna papírt használ fel - igaz, egyre csökkenő mértékben - tudta meg az Üzletietika.hu a cég kommunikációs igazgatóságán. Így tehát az újrafelhasználható papírra való átállással minden évben egy több hektáros, kisebb erdő menekül meg a kivágástól.
"Nagyvállalatként kötelességünk példát mutatni, és felelősséggel együtt élni a környezetünkkel" mondta Ove Fredheim a Pannon vezérigazgatója. "A társadalmi szempontból felelős hozzáállás nem csupán kommunikációs szempontból komoly érték, hanem stratégiánk, mindennapi tevékenységünk és kultúránk része." - idézi a vezérigazgatót a cég sajtóközleménye.
Nem csak az újrahasznosításról szól azonban a kezdeményezés. A cég a napi munkavégzésben is csökkenteni kívánja a papír használatát azáltal, hogy tovább bővíti az ügyintézéshez szükséges elektronikus alkalmazásokat, ezzel váltva ki a papír szükségtelen alkalmazását.
Ez utóbbi döntés nemcsak a munkavégzés jellegét változtatja meg, hanem konkrét technikai beruházásokkal, kiadásokkal is jár - felelte érdeklődésünkre Somlyai Dóra, a Pannon vállalati kommunikációs igazgatója.
További változtatásként ezentúl a cég környezetbarát, természetazonos anyaggá lebomló nejlontasakokat alkalmaz a vállalat. A Pannon üzleteiben kapható telefonokat tehát már ilyen "zöld" táskákban vihetik haza a vásárlók.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.