Halálos vadászbaleset Erdélyben (stop.hu/VIP)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. február 7. 
A vadász elfáradt, rátámaszkodott élesre töltött fegyverére és agyonlőtte magát. Szörnyethalt a margittai vadászegyesület titkára, amikor vadászat közben véletlenül elsült a fegyvere. A tragikus baleset vasárnap délután történt az Érábrányhoz tartozó Lüki település vadasparkjában: az ügyészek szerint Radu Bereteu rátámaszkodott élesre töltött fegyverére, miközben a hajtók által terelt vaddisznót várta, a puska pedig mindeddig ismeretlen okból elsült.
A vizsgálatot végző nyomozók szerint a lövedék átszakította a lépet, majd a szívben állt meg – a vadásznak esélye sem volt a túlélésre.
A Bihar megyei városban működő vadászegyesület titkárának holttestére társai találtak rá, akik azonnal értesítették a rendőrséget. Kezdetben nem volt egyértelmű, hogy Bereteu öngyilkosságot követett-e el, vagy pedig tévedésből valamelyik vadásztársa lőtte le. A kórbonctani vizsgálat tegnapra megállapította, a golyó a titkár saját fegyveréből származott. A Bihar megyei ügyészek az öngyilkosságról szóló feltételezéseket is kizárták, mivel a lövedék lentről felfele, szinte függőleges irányban hatolt a testbe. Radu Bereteu 45 éves volt, és 20 éve vadászott.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.