Nemes vadat és szigorúan védett állatokat is kilőttek (Hírextra)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. február 9. 
Tizenhárom fegyvert és több ezer lőszert foglaltak le a rendőrök egy orvvadász-banda tagjaitól Nógrád megyében. A rapsicok nemes vadakat és szigorúan védett állatokat is kilőttek a cserháti erdőkben. Több állattal le is fényképeztették magukat, nem gondolva arra, hogy ezzel megkönnyítik a bűncselekmények későbbi bizonyítását. Az orvvadász banda egyik tagjára Buják községben csaptak le a rendőrök kommandósok segítségével, miután hivatásos vadászok jelezték a rendőröknek, hogy többen illegálisan vadásznak a környéken. A szerdán elfogott férfi lakásán kívül hat ismerősénél is házkutatást tartottak, összesen 13 gyári, illetve házilag készült fegyver és ezernél több lőszer került elő.
Az illegális vadászatoknak a nemes vadak mellett több szigorúan védett állat is áldozatul esett: vidrabőrt, és több ritka madárpreparátumot is találtak a rendőrök az egyik vadorzónál - mondta el a Független Hírügynökségnek Kaszás Ottó a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hozzátette, hogy az orvvadászoknál több házilag gyártott fegyvert is találtak, melyek még használóikra is veszélyt jelentettek. Az egyik férfi például egy darab vízvezetékből készített puskát magának.
A rapsicok fotóztatták is magukat a kilőtt vadak tetemeivel, így könnyű bizonyítékot szolgáltattak maguk ellen. A szabadlábon védekező gyanúsítottak beismerő vallomást tettek, lopás, természetkárosítás és lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak eljárást ellenük.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.