Fa házak - organikus együttélés a természettel (NatureZone/FAGOSZ)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. szeptember 1.
A Németországban működő Baumraum meglehetősen egyedi faházakat épít. Házaik azonban különböznek a hazánkban is ismert fajtáktól, hiszen nemcsak, hogy fából készültek, de a fákon, a lombkorona szintben helyezkednek el, a nagyobb ágakat használva ki a felfüggesztés biztosítására.

Ha a mérsékelt öv nem is teszi lehetővé, hogy az ember egy teljes évet folyamatosan tíz méter magasságban felépített faházban éljen le, ezek a kis házikók alkalmasak pihenésre, szeretkezésre, meditálásra, tornára, gyerekeknek játékra, az egész családnak az önfeledt együttlétre vagy egy hétvégi családi ebédre.
A cég többféle design közül választja ki azt, amelyik a megbízónak leginkább tetszik, de a határt csak a képzelet és a kertben elhelyezkedő fák szerkezete szab az építőknek. Persze minden esetben ügyelni kell arra, hogy a fáknak semmi bántódásuk ne essék, hiszen élő fáinkat szeretnénk minél tovább megőrizni és együtt élni velük.
Ugyanakkor nem ajánlom a megoldást minden barkácsolni vágyó kerttulajdonosnak, mert amellett, hogy számos biztonsági szempontot kell szem előtt tartani, ismerve a hazai családi házak szín- és formavilágát, igen-igen ki lehet szúrni egy gyönyörű fával.
 
 

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.